Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'ya neden PKK demiyor? Canlı yayında açıkladı!

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, neden "PKK" kelimesini kullanmadığını açıklayarak, "Devleti kuran partiyiz. Biz, Devletin geleneklerini biliyoruz. Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde "bölücü terör örgütü" yazıyor ama terör örgütlerinin isimlerini telaffuz etmiyor. Bu reklama girer. Neden terör yapar, 'Benim adım bilinsin' diye. Devletin "bölücü terör örgütü" dediğimiz bu geleneğine de saygı duyuyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'ya neden PKK demiyor? Canlı yayında açıkladı!

Türkiye adım adım seçime doğru ilerliyor. 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala, Millet İttifakı'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu gündem açıklaması yayınladı. Kılıçdaroğlu, "Milletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı, sizin kişiliğinizde nasıl görünürdü?" şeklinde gelen bir soruya “Ayrımcılık yapmayacağım. Oy kullansalar da vermeseler de 85 milyon kişinin başkanı olacağım." diye yanıt verdi.

"TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR"

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'ya neden 'PKK' demiyor

HDP'yi mi yoksa Yeşil Sol Parti'yi mi desteklediğinin cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda terörle mücadeleyi ne kadar etkileyeceği sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hayır neden etkilesin? Terör bir insanlık suçu.. Teröre karşı hep birlikte hareket etmeliyiz. O benim teröristim, bizi ilgilendirmez, çok kötü, böyle şey olmaz. Çünkü Türk polisi MİT'i ve mahkemeleri var. Bir suç varsa gidip yakalarsınız, yargılarsınız, yargıç gerçekten görürse, terörle ilgiliyse alır, mahkûm eder” dedi.

"PKK DEMEDİĞİMİZ İÇİN SUÇLU OLUYORUZ"

HDP'nin terör örgütü şeklinde tanımlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sıra onlara gelince HDP'den biri bir hafta meclisi yönetecek. Biz de 'PKK' demediğimiz için eleştirildik. Biz devleti kuran bir partiyiz. Devletin adetlerini biliyoruz. Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinde "bölücü terör örgütleri"nden bahsediyor ama terör örgütlerinin isimlerini telaffuz etmiyor. Çünkü bu bir reklamdır. Neden terör? 'Benim adım bilinsin'. Devletin "bölücü terör örgütü" dediğimiz bu geleneğine de saygı duyuyoruz."