İstanbul Zeytinburnu'ndan yaşayan Dilber Aktürk isimli bir kadın olası depreme karşı hazırlık yapmak istedi ve hazırlanan deprem çantasına altınlarını koydu. Çantasıyla birlikte dışarı çıkan genç kadın bütün servetini pazarda kaybetti. Yüzyılın Felaketi olarak adlandırılan, 11 eyaleti etkileyen felaket, büyük yıkıma ve 44.000'den fazla can kaybına neden oldu. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi ülke çapında korkuya neden oldu.
Bunun üzerine vatandaşlar yaşadıkları binalarda depreme dayanıklılık testleri yaptırmaya başladılar. Belediye başvuruları yapıldıkça deprem senaryoları gündeme gelmeye başladı. Kimisi yeni ev arıyor, kimisi önlem alıp deprem çantası hazırladı. Günlerce yaşadığı deprem korkusu Dilber Aktürk'ü çok etkiledi ve genç kadın kendisine dperm çantası hazırlamaya karar verdi. Yıllardır dişinden tırnağından biriktirerek yaptığı altınlarını bir çantaya konan Dilber Aktürk, çantasını da alarak pazara gitti.
BİRKAÇ DAKİKA İÇİNDE TÜM SERVETİNİ KAYBETTİ
İki hafta önce bir alyans, beş taş, 20/4 altın, üç ayak zinciri, küpeler, 400 dolar ve 1.500 TL içeren bir çantayla pazara giren Dilber Aktürk, pazarda çantasını hırsızlara kaptırdı. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan genç kadın, şunları söyledi: "Takmaya bile kıyamadığım alyansımı da çantaya koymuştum. Cüzdanımı markete bile götürmezdim. Ben depremlerden korkarım. Bundan şüphelenerek altını cebime koydum ve pazara getirdim. Aldım ve arabaya astım. Tezgahın üzerine eğilip ger kalktığımda çanta yoktu. Her şeyimi aldılar. Toplamda 200 bin liram vardı. Onlar biliniyordu. Resimde iki anne ve kızı var. Çocuklarına hırsızlık nasıl yapılır onları öğretiyorlar. 74 farklı sabıkaları olduğunu söylüyorlar. Hep 'Neden üzgünsün, bırak çantayı' diyorlar. Ne bilirler ki, altına sahip olmak altına sahip olmaktır, çocukların hala bir geleceği vardır. Kaç yıl çalıştım ben onlar için?"