Kulislerde sürpriz iddia: Gelecek ve DEVA Partisi güçlerini birleştiriyor!

2023 seçim sonuçlarının açıklanmasıyla beraber CHP listeleri üzerinden toplam 25 milletvekili çıkardıkları görülen DEVA ile Gelecek Partisi’nin birlşem yoluna gidecekleri öne sürüldü. Edinilen bilgilerde, her iki partinin de 10 üyeli Saadet Partisi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki temsilini genişletmek için görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Kulislerde sürpriz iddia: Gelecek ve DEVA Partisi güçlerini birleştiriyor!

Muhalefet tarafındaki seçim mağlubiyetinin ardından tartışmalı DEVA, Gelecek ve Saadet partileri, CHP'nin listesinden girerek seçimlerde toplam 35 milletvekili kazanmayı başardı. Üç partinin TBMM'de yeni bir grup oluşturmak için milletvekilleriyle birlikte CHP'den ayrılması bekleniyordu, ancak sürpriz bir talep su yüzüne çıktı. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi güçlerini birleştiriyor. İki şirketin birleşmesi ile ilgili detaylar haberimizde..

EŞ BAŞKANLIK YA DA ONURSAL BAŞKANLIK OLABİLİR

DEVA ve Gelecek Partisi güçlerini birleştiriyor

15 üyeli DEVA Partisi ile 10 üyeli Gelecek Partisi'nin birleşme görüşmeleri sürüyor. Kulislerde iki siyasi partinin birleştirilmesinden bahsedilirken DEVA ve Geleceğin Partisi'nin tek çatıda toplanma sürecinin çok yakı olduğu konuşuluyor. Ayrıca iki partinin füzyonlarının ağrılı olmayacağı belirtilirken partilerin birleşme süreci spnrası eş başkanlık veya 'Onursal başkan' unvanınun da verilebileceği edinilen bilgiler arasında.

SAADET PARTİSİ İLE DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Meclis'te uygulanması gereken sistemi güçlü bir şekilde temsil etmesi için Saadet partisiyle temasa geçildiğini belirtilirken iki partinin liderleri (Davutoğlu ve Babacan) arasında müzakereler devam ederken Saadet partisi de meclise girdi. TBMM'de güçlü bir grup oluşturması istendi, gruba dahil edilmek istendi. Saadet Partisi'nin lideri Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi'nin lideri Ahmet Davutoğlu'nun arasında bir toplantı yapıldığı iddia edildi.