Kulislerden bomba iddialar: Berat Albayrak dönüyor, Süleyman Soylu kabineye atanmadı, Fahrettin Koca dönemi kapandı!

Üçüncü kez cumhurbaşkanı olmak için yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini kazanan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineye sürpriz bir isim getirme potansiyeline sahip olduğu söyleniyor. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirileceği dedikodusu kulaktan kulağa yayılıyor. Seçim güvenliğine gölge düşürücü konuşmaları yayınlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya görev verilmeyecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "tekrar bakan olmak istemiyorum" dediği söyleniyor.

Kulislerden bomba iddialar: Berat Albayrak dönüyor, Süleyman Soylu kabineye atanmadı, Fahrettin Koca dönemi kapandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yüksek Seçim Komisyonu'nun (YSK) 1 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçları duyurmasının ardından cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından Cumartesi günü TBMM'de yemin edeceği bildirildi. Yeni kabinede "çok sürpriz isimler" olacağı vurgulandı. Gelen kulis bilgilerine göre; bu ,isimlerin arasında Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koltuğunu üstleneceği olduğu belirtildi.

Bir diğer iddia ise AKP tarafından Kayseri milletvekilliğine seçilen Hulusi Akar'ın yeniden "savunma bakanı" olacağı yönünde. Mevlüt Çavşoğlu'nun da aynı göreve devam etmesi bekleniyor.

FAHRETTİN KOCA: "BEN BAKAN OLMAK İSTEMİYORUM"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "tekrar bakan olmak istemiyorum" olduğu söyleniyor. Kulislerin konuşmalarında Acıbadem Sağlık Grubu Başkanlık görevini yürüten Mehmet Ali Aydınlar’ın Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturması beklentisi dolaşıyor. AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin'in adı perde arkasında 'Adalet Bakanı' olarak anıldı. Ancak Erdoğan'ın, Sayın Şahin'in gençlik ve spor bakanlığını yönetmesini istediği söyleniyor.

erat Albayrak dönüyor, Süleyman Soylu kabineye atanmadı, Fahrettin Koca dönemi kapandı

AKP'nin eski milletvekilleri Bülent Turan ve Yılmaz Tunç'un yanı sıra AKP genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz da "adalet bakanı" olarak aday gösterildi. Murat Kurum'un ise görevine devam edeceği gelen diğer bilgiler arasında..

Bir önceki dönemdeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'de yemin ettikten sonra "bakan olarak görevine devam edeceği" söylenmişti. Ancak şu sıralar Soylu hakkında başka iddia daha gündemde. Soylu'nun bir daha içişleri bakanı olmayacağı ve yerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı'na atanacağı iddia edildi.

Bir diğer kulis bilgisinde ise, Washington Büyükelçisi olarak görev yapan Murat Mercan'ın damadı olan Bayraktar, Enerji Bakanlığı'na katılacak.

Kabineye Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Hasan Doğan ve 13 yıl MİT Müsteşarlığı yapan Hakan Fidan atandı. Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı'na ya da İçişleri Bakanlığı'na gelebileceği söyleniyor. Afet ve Göçmenlik adı altında iki yeni bakanlık oluşturulacak. Bakanlık da Sinan Oğan'ın adını taşıyor.