MEB'e bağlı personelin görevde yükselme sınav tarihi 9 Temmuz!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, memur, amir, muhasebeci ve şube müdürü gibi personellerin yükselme sınavlarının 9 Temmuz tarihinde yapılacağını söyledi.

MEB'e bağlı personelin görevde yükselme sınav tarihi 9 Temmuz!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından görevde yükselme, iş değiştirme ve aynı zamanda memur atamalarına ilişkin yönetmeliğe göre yapılacak sınavların takvimi açıklandı.

Bakan Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sınav kayıtlarının bakanlığın meb.gov.tr ​​adresinden duyurulmasının ardından, yükselme sınavı sürecinin 22 Mayıs'ta başlayacağına dikkat çekti. Özer, sınav kayıt takviminde şu bilgileri paylaştı:

SINAV 9 TEMMUZ'DA YAPILACAK

MEB'e bağlı personelin görevde yükselme sınav tarihi 9 Temmuz!

“Yazılı sınava online kayıt ve onay süreci 29 Mayıs – 7 Haziran tarihleri ​​arasında yapılacak ve son kayıt günü saat 18:00'e kadar onay işlemi tamamlanacaktır. 9 Haziran'da meb.gov.tr ​​adresinde yayınlanacak olan "Sınav kayıt belgeleri 26 Haziran'da açıklanacak. Yükselme sınavı 9 Temmuz'da açıklanacak ve sonuçlar 4Ağustos günü yayınlanacatır."

Bakan Özer, yükselme ve unvan değişikliği ile ilgili yapılacak olan sınav için belirlenen kontenjanla ilgili olarak, "Şube müdürleri için 400, müdürler için 2 bin, kamu çalışanları, memuriyetler için 3 bin ve sayman için 57 kontenjan belirledik." diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Özer, terfi ve unvan değişikliği için başvuran tüm çalışanlara ayrıca başarılar diledi.