Memleket Partisi kan kaybediyor! Zonguldak teşkilatından toplu istifa geldi..

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 19 gün kala, son 15 günde Memleket Partisi'nin Zonguldak teşkilatından 150'ye yakın kişi istifa etti.

Memleket Partisi kan kaybediyor! Zonguldak teşkilatından toplu istifa geldi..

Siyasi partiler kampanyalarına hız verirken, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine 19 gün gibi bir süre kala Memleket Partisi’nden beklenmeyen bir haber geldi. Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Zonguldak'ta partisinin 150 üyesinin istifa ettiği haberini aldı.

Zonguldak'ın beşinci sıradan adayı olan Cem Saygı'nın dans videosunun sosyal medya hesaplarında alay konusu olmasının ardından başlayan tedirginlik, bugünkü karşılamalara da yansıdı. 

Memleket Partisi kan kaybediyor! Zonguldak teşkilatından toplu istifa

Muharrem İnce'nin karşılama programına bazı milletvekili adaylarının katılım göstermedikleri görülürken Ereğli, Kozlu ve Kilimli'nin İlçe Başkanları, Özkan Yağcı'ya karşı tepki amaçlı partilerinden istifa ederek ayrıldıklarını duyurdular. Zonguldak teşkilatı faaliyetteyken "dış" milletvekili adayı olarak seçildiğini, aday gösterilmesine cevaben istifa ettikleri iddia ediyor.

SON 15 GÜNDE 150 İSTİFA

Bu arada, bugünkü karşılama törenine katılmayan Zonguldak eski il başkanı Mukadder Yalçın, "Beşinci sıradan aday olan arkadaşımızın dans videosundan sonra birçok arkadaşımız partiden vazgeçerek istifa etti. Son 15 gün içinde Memleket Partisi'nin Zonguldak teşkilatında görevli ve aday olan yaklaşık 150 kişinin istifasını sunduğunu biliyoruz" diye konuştu.