Memleket Partisi vekil adayları Kılıçdaroğlu’na destek için partilerinden ayrıldı!

Memleket Partisi'nin disiplin kurulu üyesi olan ve aynı zamanda Ankara'da milletvekili adayı olan Çağrı Ünsal partisinden istifa etti. Ünsal, istifası ile ilgili yaptığı açıklamasında Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyleyerek adaylıktan çekildiğini söyledi.

Memleket Partisi vekil adayları Kılıçdaroğlu’na destek için partilerinden ayrıldı!

Memleket Partisi'nden Ankara Milletvekili adayı olan ve aynı zamanda partinin disiplin kurulu üyesi olarak görev yağan Çağrı Ünsal ile Antalya'dan aday gösterilen Şefika Aygüneş, partilerinden peş peşe istifa ettiler. Her iki vekil adayı istifalarına ilişkin yaptıkları açıklamalarında Millet İttifakı’nın ortak adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek için adaylıktan çekildiklerini bildirdiler.

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yönelik saldırısını hatırlatan Çağrı Ünsal, “Birlikte mücadeleye devam edilmesi kaçınılmaz." şeklinde ifadeler kullandı.

‘KILIÇDAROĞLU’NA VE MİLLET İTTİFAKI’NA DESTEK VERECEĞİM’

Memleket Partisi Çağrı Ünsal istifa etti

Partisinden Milletvekili adayı olan Çağrı Ünsal, Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle Türk siyaset tarihindeki en önemli seçimlere giriyoruz. Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının kanı Dün Erzurum'daki mitingde yaşananlar, nasıl bir örgütlü suçla karşı karşıya olduğumuzun bir göstergesiydi." dedi. Ünsal açıklamasını şöyle devam ettirdi:

“Bu böyle olduğu sürece 20 yıldır AKP'nin gölgesine karşı siyasi mücadele veren tüm muhalefet partileri kendi iç tartışmalarını bir kenara bırakıp birlik olmalı, bu savaşı sürdürmelidir. Bu nedenlerle 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Millet Birliğini destekleyeceğimi beyan ederim; Üyesi olduğum Memleket partisinin siyasetine katılmadığım için Ankara milletvekili adayı, Genel Disiplin Kurulu üyeliği ve parti üyeliğinden derin bir üzüntüyle istifa ettim. Partide tanıştığım tüm üst düzey personel, arkadaşlar ve vatanseverlerden özür dilerim."

ANTALYA ADAYI AYGÜNEŞ DE ÇEKİLDİ

Şefika Aygüneş

Şefika Aygüneş, Memleket Partisi milletvekili adayından çekilen bir diğer isim. Aygüneş, genel disiplin kurulu ve parti il ​​başkan yardımcılığından istifa ettiğini bildirdi.