Merkez Bankası'nda Şahap Kavcıoğlu dönemi bitiyor! Yerine gelecek 3 isim netleşti..

Yeni kabinenin Cumartesi günü AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Erdoğan'ın ekonomi bakanı olan eski Maliye Bakanlarından Mehmet Şimşek'in yeni döneminde Merkez Bankası'nın başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği, onun yerine üç ismin düşünüldüğü iddia edildi.

Merkez Bankası'nda Şahap Kavcıoğlu dönemi bitiyor! Yerine gelecek 3 isim netleşti..

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen ikinci tur seçimlerde Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçilirken gözler yeni kabineye çevrildi. Erdoğan'ın Cumartesi günü saat 22.00 gibi açıklamayı planladığı listede ekonominin yönetimiyle ilgili bazı beklenmedik isimlerin bulunması bekleniyor.

Edinilen bilgilerde ise, Mehmet Şimşek'in birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine yapılmış olan teklifleri kabul ettiği ve yeni dönemde ekonomiden sorumlu 'Başkan Yardımcılığı' görevini sürdüreceği belirtildi.

CEVDET YILMAZ'IN ADI BAKANLIK'TA GEÇİYOR

Maliye Bakanlığı'nın ikiye ayrılacağı yönündeki umutlar büyürken, bu bakanlıklardan birine olası isim olarak Cevdet Yılmaz isminin geçtiği öğrenildi.

KAVCIOĞLU İÇİN 3 İSİMDEN BİRİ DÜŞÜNÜLDÜ

Diğer taraftan; mehmet Şimşek'in Merkez Bankası'nın başkanı olan Şahap Kavcıoğlu ile birlikte çalışmayı düşünmediğini iddia eden gazeteci İsmail Saymaz, alternatif olarak değerlendirilecek isimlerin ise Halkbank'ın genel müdürü Osman Arslan'ın Vakıfbank'ın genel müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in ve Ziraat Bankası'nın genel müdürü Alpaslan Çakar'ın adlarının geçtiğini aktardı.