Meteoroloji'nin 6 Haziran hava raporunda kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji 6 Haziran için hava durumu tahminini yayınladı. Uyarıya göre kuvvetli sağanak yağışlar; Orta Karadeniz bölgesiyle, Doğu Karadeniz bölgesi kıyılarının bazı kesimleri ile Aksaray, Kayseri ve Karaman'ın yanı sıra Nevşehir, kuzeydoğu Antalya ve Mersin'in iç kesimlerinde görülecek. Ayrıca, akşam saatlerinde Samsun çevresindeki bölgelerde çok şiddetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'nin 6 Haziran hava raporunda kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Müdürlüğü, orta ve doğu Karadeniz kıyıları için sağanak yağış uyarısında bulundu. MGM Günlük Tahmin Raporu'nda, "Ülke genelinde parçalı çok bulutlu, Orta Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile batısı ile birlikte olu, Sinop ve Diyarbakır'ın kırsal kesimleri yer yer çok bulutlu olacak." denildi.

Meteoroloji'nin 6 Haziran hava raporunda kuvvetli yağış uyarısı

Raporda ayrıca, Orta Karadeniz bölgesiyle, Doğu Karadeniz bölgesi kıyılarının bazı kesimleri ile Aksaray, Kayseri ve Karaman'ın yanı sıra Nevşehir, kuzeydoğu Antalya ve Mersin'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM tarafından, Samsun için ‘turuncu’ odlu uyarı yayınlanırken, Ordu için ‘sarı’ kodlu uyarının yayınlandığı bildirildi.

Sıcaklıkların ise, iç kesimlerde ve batıda 2 ila 4 santigrat derece artması beklenirken, diğer yerlerde sabit kalması bekleniyor.