Motor ehliyetleri hakkında yeni karar: 125cc'nin altındaki motorlar için 'B sınıfı' yeterli!

İçişleri Bakanı Soylu, motorların kullanımına ilişkin yeni düzenlemelerin kabul edildiğini açıklayarak, "Artık 125 cc'nin altında olan motorlar B sınıfı lisans ile kullanılabilecek." diye konuştu.

Motor ehliyetleri hakkında yeni karar: 125cc'nin altındaki motorlar için 'B sınıfı' yeterli!

Katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, motorların kullanımına ilişkin yeni düzenlemelerin kabul edildiğini bildirdi.. Bakan Soylu, Türkiye'de motosiklet sayısının giderek arttığına işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Arık 125 cc altında olan motorlar B sınıfı ehliyet ile kullanılır." dedi.

MOTOR EHLİYETİNDE YENİ DÖNEM

125cc'nin altındaki motorlar için 'B sınıfı' yeterli

Bakan Soylu'nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"125 cc altı motorlar mevcut. Türkiye'de iki tekerlekli araç kullanımı giderek artıyor. 125 cc altı motorlarla birlikte şehir içi günlük olarak kullanıma alınan motorların sayılar da arttı. Milli Eğitim Bakanı ile de görüştük. Bundan sonra 125 cc altındaki motorlarda B sınıfı ehliyetle kullanabilecek.Bu konu ile ilgili araştırmalar belli bir noktaya geldi arkadaşlar düğmeye basıldı. . Sadece 1 veya 2 ders takip edebilecekler. Ekstra bir derslerle ilgili bu sağlanabilinecek ayrı bir ehliyet almalarına da gerek kalmayacak."