Mustafa Sarıgül, seçimi değerlendirdi: 'Kılıçdaroğlu'nun çabaları siyasetçilerin refah kaygısını gideremedi!'

CHP'den Erzincan milletvekili olarak meclise giren Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur oylamanın ardından sonuçları değerlendirdi. Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabalarının, siyasilerin refah kaygısını gideremediğini ve ikbal kaygısını da aşamadığını söyledi.

Mustafa Sarıgül, seçimi değerlendirdi: 'Kılıçdaroğlu'nun çabaları siyasetçilerin refah kaygısını gideremedi!'

 28 Mayıs'ta Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanmaya gitti. Resmi olmayan sonuçlar, Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı seçildiğini gösterdi.

 CHP'den Erzincan Milletvekili seçilerek TBMM'ye giren Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, CHP Erzincan İl Başkanlığı'na geldi ve burada seçim sonuçları hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. "Kılıçdaroğlu'nun çabaları siyasetçilerin refah kaygısını aşamaz" diyen Sarıgül, ülkenin "50+1 kıskacından kurtulması" gerektiği konusunda bir düşüncesinin olduğunu ifade etti.

 Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar, işsizlik, geçim pahalılığı ve enflasyon gibi en önemli sorunları hakkında konuşan Sarıgül, “Seçim sonuçlarını tartışıp yorumluyoruz ama seçmeni suçlayamayız." ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül, seçimi değerlendirdi

"SEÇİM EŞİT ŞARTLAR İÇERİSİNDE YAPILMADI"

 Seçim kampanyalarının eşit koşullarda gerçekleşmediğini vurgulayan Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Bu seçimler eşit koşullarda yapılmadı. Bakanların atanmasıyla birlikte seçim öncesi dönemden itibaren kamu güçleri Erdoğan lehine kullanılmaya başlandı. Hak, hukuk, adalet olmadan milli iradeyi zorlamaya çalıştık, bir oy daha alabilmek adına her yol mübah görüldü. Siyasi geleneğimizde olmayan yöntemlerin kullanılması beni derinden üzdü ve demokrasimiz adına endişelendirdi."

 "KILIDAROĞLU'NUN VERİMLİ ÇALIŞMALARI, MAL İLE İLGİLİ POLİTİKALARIN İLGİSİNİ AŞMAMAKTADIR"

 Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyleyen Sarıgül, "Ancak siyasilerin refah kaygısının üstesinden gelemedi" dedi.

"Türkiye 50+1'DEN ÇIKMALI"

Sarıgül açıklamasını şu cümlelerle noktaladı:

 "Bu seçimler, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinden çıkarak 50+1 çemberinden çıkması gerektiğini göstermiştir. Partiler seçmenin karşısına kendi söylem ve çerçeveleriyle çıkmalıdır. Seçmen, vermediği partiye oy vermeye zorlanmamalıdır. Daha iyi gibi, her koyun kendi ayağından asılmalı.Her taraf kendi ağırlığıyla dengelenmeli."