Seçim belirsizliği konutları da etkiledi: Fiyatlarda yüzde 5'lik rahatlama dönemi

Seçim öncesi piyasa faaliyetlerindeki yavaşlama konut piyasasına da yansıdı. Fiyatta yeni bir artış veya düşüş yok. Ancak, acil satış reklamları yüzde 5'e varan rahatlama sağlayabilir.

Seçim belirsizliği konutları da etkiledi: Fiyatlarda yüzde 5'lik rahatlama dönemi

Satılık konut piyasasının son birkaç haftadır oldukça yatay seyrettiği görülüyor. 14 Mayıs seçimleri öncesi hem yatırımcılar hem de ihtiyaç sahipleri beklemeye başladı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremiyle başlayan daralma, seçim süreci sonucunda da devam ediyor. Seçim sonrası piyasanın nasıl tepki vereceğini merak eden alıcılar, içinde bulunduğumuz dönemde bankaların "sıkılaştırdığı" kredi musluklarının yeniden açılacağından umutlu.

Konut fiyatlarında yüzde 5'lik rahatlama dönemi

Bu bekleme süresi, bazı il ve ilçelerde acil satılık ilan asan ev sahiplerinin satılık evlerinin fiyatı üzerinden indirim almalarını sağladı. Bu, piyasadaki ev fiyatlarında yüzde 5'lik rekor bir düşüşe yol açtı.

YENİ FİYAT ARTIŞ DALGASI MEYDANA GELEBİLİR

Yatırımcılar bu çeyrekte gayrimenkul üzerinden altın ve dövize yönelmiş durumda Bu eğilimlerden hareketle mevcut pazarın bir miktar yumuşama eğiliminde olduğu düşünülmektedir. Seçimden önce bekleyenler olduğu gibi bu fiyattan alanlar da var. Bekle ve gör politikasındaki alıcılar, seçimden sonra bankaların daha fazla ipotek kredisi vermesi için yeni odel oluşturulacağını umuyor. Şu anda satın alan izleyiciler, seçimden sonra olası yeni fiyat artış dalgası bekliyor.