Şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlıların şehir içi ulaşım destekleri artırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, engelli, yaşlı ve yakınlarını taşıyan özel belediye otobüsleri ile deniz ulaşım araçlarını kullananlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan verilen aylık destek ödemesinde artış yapıldı.

Şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlıların şehir içi ulaşım destekleri artırıldı!

1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek olan Ücretsiz Yolluk Geliri Teşviklerinin Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslarlara İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasını içeren yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda yapılan değişiklik, toplum lisanslı bireyler veya şirketlere ait tüm nakliye ve özel deniz taşımacılığı araçlarının sürücüleri için gelir desteğini yüzde 50 artırdı.

YÖNETMELİK DÜZENLEMESİNDE YENİ ÖDENEK TARİFELERİ BELLİ OLDU

Şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlıların şehir içi ulaşım destekleri artırıldı!

Bu nedenle, 1 Temmuz'dan itibaren şehir içi toplu taşımalarda hizmeti veren özel deniz ulaşım araçları için 2 bin 250 lira olan aylık destek tutarı yeni kararla birlikte 3 bin 375 liraya çıkartıldı. Ankara ve İstanbul metropollerinde ise şehir içi toplu taşıma hizmetinde bulunan her bir servis taşıma hizmeti için ödenecek destek tutarı artırıldı. Araç başı aylık 2 bin 992,5 lira olan ödeme 4 bin 500 liraya çıkarıldı.

Merkezi olmayan illerde ise şehir için toplu taşımalarda aylık 2.250 lira ödenek 3.375 lira, merkezi olmayan illerde ise şehir içi toplu taşımalarda aylık 1.800 lira ödenek 2 bin 700 lira oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada engelli ve ve yaşlılara ücretsiz ulaşım kapsamında 2015 yılından bu güne kadar 1 milyar 662 milyon lira gibi bir rakam destek ödemesi gerçekleştirildiği belirtildi.