'Sıfır' ibareli doğal gaz faturaları abonelere ulaşmaya başladı!

Yarın, bayilerden doğalgaz temin edilen apartman, ibadethane ve cemevlerine abonelerine ilk ay ücretsiz fatura gönderilecek.

'Sıfır' ibareli doğal gaz faturaları abonelere ulaşmaya başladı!

Dağıtıcılardan doğalgaz temin edilen apartman, ibadethane ve cemevlerine bir aylık ücretsiz abonelik kapsamındaki faturalar yarından itibaren abonelere gönderilmeye başlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Mayıs'ta imzaladığı kararname ile birlikte dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin edilen ev, ibadethane ve cemevlerinin abonelerinden aylık ücret alınmayacak. Bilindiği üzere 1 ay süreli ücretlerin alınmaması ile beraber 25 metreküp gibi bir orana denk gelen bedelleri 1 yıl boyunca ücretsiz olarak sağlanması kararlaştırılmıştı.

24 NİSAN - 31 MAYIS FATURALARINI DEVLET ÖDÜYOR

'Sıfır' ibareli doğal gaz faturaları abonelere ulaşmaya başladı!

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ, doğal gazın ücretsiz kullanımında faturalı sayaçlar dahil abone grubunda 24 Nisan - 31 Mayıs tarihleri ​​arasındaki ilk sayaç okuması nedeniyle bir önceki döneme ait tüketim faturasının tamamının yeniden faturalandırılacağını ve ücret alınmayacağı açıklandı.

Faturalı sayaç aboneleri gibi ön ödemeli sayaç grubundaki aboneler de bu uygulamadan faydalanabilecektir. Kayıt sahibinin sayacından aldığı ilk okumanın okumasından bir önceki okumada kaydedilen okumanın çıkarılması suretiyle dönemin tüketimi belirlenecek ve tüketilen eşdeğer doğal gaz periyodik olarak abonelerin ücretsiz kartlarına yüklenecektir.

Masraf bölümünde "sıfır" ibaresi bulunan bir faturada aşağıdaki ifadeler yer alacaktır:

 "Bu önlemin birincil maliyeti ... TL'dir ve cumhurbaşkanlığı anlaşması kapsamında devlet tarafından karşılanmaktadır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun.”