Sinan Oğan'dan destek şartı itirafı: 'Faiz sebep enflasyon sonuç politikasından vazgeçilmeli'

Mehmet Şimşek'in yeni Maliye Bakanı olarak atanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinan Oğan, 'Faiz sebep enflasyon sonuç' şeklindeki politikadan vazgeçilmesi olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek şartlarından birisinin de bu olduğu söyledi.

Sinan Oğan'dan destek şartı itirafı: 'Faiz sebep enflasyon sonuç politikasından vazgeçilmeli'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yeniden seçilmesi sonrasında yeni kabine kuruldu ve üyeleri kamuoyuna tanıtıldı. Bu bağlamda, Mehmet Şimşek, bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başladı.

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu sonunda yüzde 5.17 oy oranı alan ATA ittifakı başkan adayı Sinan Oğan, bugün Mehmet Şimşek hakkında yaptığı değerlendirmeyle dikkat çekti.

İkinci turda Erdoğan'a desteğini dile getirmesinin ardından bir grubun hedefi haline gelen Oğan, Erdoğan'ın desteğinin en önemli ön koşullarından birinin 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasından uzaklaşmak olduğunu söyledi.

Sinan Oğan'dan destek şartı itirafı

Mehmet Şimşek ekonominin başına atanmasının ekonomiyi normalleştireceğine dikkat çeken Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanlığı koalisyonu adayı Sayın Erdoğan'ı ikinci tur seçimlerde desteklememizin en önemli ön koşullarından biri de bir kaç yıldır uygulamada olan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikasından vazgeçilmesidir. Mehmet Şimşek'in yeni kabinede göreve başlamasıyla birlikte son yıllarda yapılan "faiz enflasyonist sonucu" ve "inşallah ekonomiyi normalleştirme adımlarını göreceğiz" dedi.

Sinan Ogan, Şimşek'in "Türkiye'nin makul bir zemine dönmekten başka çaresi yok" ifadesini kullandığı bir videosunu da ekledi.