Sinan Oğan, Türk milliyetçiliğine vurgu yaparak: 'HDP ile birleşmemiz mümkün değil'

Sinan Oğan, “Bugüne kadar HDP Sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini göstermiştir. HDP biz desteklemiyoruz diyorsa, Kürt vatandaşlarımız her istediğini verebilirim diyorsa anlarım. HDP desteğini kurumsal bir şekilde göstermiştir." dedi. Oğan, konuşmasının devamında HDP ile ilişki kurmak işin doğasına aykırıdır" şeklinde bir ifade de kullandı

Sinan Oğan, Türk milliyetçiliğine vurgu yaparak: 'HDP ile birleşmemiz mümkün değil'

Sinan Oğan, geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı'na destek vereceği yönünde bir açıklama yaptıktan sonra ilk kez ekranlara çıktı ve TRT Haber'de seçimle ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan bir talebim yok. Ben ilke edindim." diyen Oğan, “Benim kırmızı çizgim HDP'dir. Onlardan kurtularak bu seçimi nasıl kazanacaksın dedim. İnandırıcı bir cevap alamıyorum. HDP ile ittifak yapmak doğal değil." şeklinde konuştu.

Sinan Oğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ÖBÜR TARAFTA CİDDİYET GÖRMEDİM"

Sinan Oğan, Türk milliyetçiliğine vurgu yaparak 'HDP ile birleşmemiz mümkün değil'

Türkiye'nin bu konuda olan bazı politikaları hızla devam etmektedir. Bu verimlerin daha da artacağına eminim. Sayın Kılıçdaroğlu daha bu hafta sığınmacılardan bahsetmeye başladı. Karşı tarafta bu ciddiyeti göremiyorum.

Bir teklife itiraz etmek ve bir mülteciyi aynı anda göndermek mümkün değildir.

"2. TURA KALINMIŞDA BU BİZİM SAYEMİZDE"

Sadece Sayın Kılıçdaroğlu'nu hatırlatmak istiyorum: Bugün Sinan Ogan sayesinde 2. tura kaldınız. Bunu biliyor musun? Başkanlığı kazanmak için en ufak bir umut vermediniz. 2. tura kaldıysanız, bugün bizim sayemizde. Her zaman oradasın, bize bir şeyler anlatıyorsun. Dışarı çık ve bize teşekkür et.

Sayın Kılıçdaroğlu'ndan bir talebim yok. İlkelerimizi ben koyuyorum, ilkelerimizi biz oluşturuyoruz. Onu seçimi kazanacağına ikna etmek için hiçbir şey kullanmamıştır. Benim kırmızı çizgim HDP'dir. Onları salıvererek bu seçimi nasıl kazanmayı düşünüyorsunuz? Söyledim. İnandırıcı bir cevap alamadım. HDP ile ittifak yapmak işin doğasına aykırıdır.

"HDP'NİN OLDUĞU YERDE TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLMAYACAKTIR"

Şimdiye kadar HDP sürekli Sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini göstermiştir. HDP biz desteklemiyoruz diyorsa, Kürt vatandaşlarımız her istediğini verebilirim diyorsa anlarım. HDP kurumsal desteğini göstermiştir. 3 yıl önce ayrıldım ve 3 yıl önce HDP'yi Türk siyasetinin düğüm noktasından çıkaracağız dedi. HDP'nin olduğu yerde Türk milliyetçileri olmaz.