SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine Mayıs müjdesi! Kimlik numarası sırasına göre 15.000 TL ek ödeme yapılacak

Emeklilere yönelik devlet desteği kapsamında, 4A, 4B ve 4C kapsamındaki emeklilere çift maaş ödemeleri yapılmaktadır. Bu ödemeler, TCKN'ye göre hesaplara geçerek en az 15 bin TL olarak gerçekleştirilmektedir. Emeklilerin merakla beklediği çift maaş ödemesi hakkında detaylar haberimizde...

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine Mayıs müjdesi! Kimlik numarası sırasına göre 15.000 TL ek ödeme yapılacak

Mayıs ayından itibaren EYT'li vatandaşlar ve emekliler zam oranlarına göre artan maaşlarını almaya başladılar. TÜİK, enflasyon oranlarını açıklayarak 3 Temmuz 2023'te çalışanlar ve emekliler için ara zamın belirlenmesine yardımcı oluyor. Emekliler ayrıca TCKN son hanesine göre en az 15.000 TL ödeme alıyorlar. Ayrıca, Ramazan Bayramı'ndan sonra emekliler için bir bayram daha yaşanacak çünkü ek promosyonlar da ödenecek.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?



Yılın ilk çeyreğinin enflasyon verilerinin açıklanması ve uzmanların tahminleri ile birlikte, emeklilerin Temmuz 2023 zam oranları da netleşmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca emekli, enflasyon verilerine ek olarak refah payı katkısını da beklemektedir. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına 15 puan refah payı eklemişti.

Emekli maaşlarındaki zam oranları hesaplara yatarken, aynı zamanda bankaların emekli promosyon kampanyalarından yararlanarak bir maaş daha almaları da mümkün olabiliyor. Seçilen bankaya göre emekli maaş promosyonu değişebilmektedir, ancak minimum 7 bin 500 TL promosyon alabilecek olan emekliler, bankalarına göre 10 bin TL'ye kadar ek bir ödeme alma şansına sahip olabilmektedir. Bazı bankalar, promosyon kampanyaları kapsamında müşteri getirme, harcama ve otomatik ödeme talimatı gibi avantajlar da sunmaktadır.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI

emekli maaş

Son zamanlarda ülkemizde ekonomiye dair birçok gelişme yaşanıyor. Bu gelişmeler arasında enflasyon oranları ve emekli maaşlarına dair haberler ön plana çıkıyor. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına yüzde 15 refah payı eklemişti. Şimdi ise Nisan, Mayıs ve Haziran için yapılan ekonomist anketleri sonucunda emeklilere verilecek zam oranları belirlendi.

Buna göre, üç aylık enflasyon oranları sırasıyla yüzde 2.65, yüzde 2.46 ve yüzde 2.61 olarak tahmin edildi. Bu tahminlere göre, refah payı eklentisi olmadan en az yüzde 21.43 oranında bir zam gerçekleşecek. Bu oran, emeklilerin kök maaşlarına yansıyacak ve Temmuz 2023'ten itibaren maaşlarında değişiklik olacak.