Telefonu için baraj suyunu boşalttıran hükümet yetkilisi açığa alındı!

Hindistan'da Rajesh Vishwas adlı bir gıda müfettişi, selfie çektiği sırada cep telefonunu baraja düşürdükten sonra barajdan su pompalandı. Vishwas olayın hemen ardından açığa alındı.

Telefonu için baraj suyunu boşalttıran hükümet yetkilisi açığa alındı!

Hindistan'da yaşayan Rajesh Vishwas adlı hükümet yetkilisi, selfie çektiği sırada suya düşen bir cep telefonunu almak için bir barajı boşalttı. Vishwas'ın cep telefonunu almak için barajdan üç gün boyunca milyonlarca litre su boşaltılırken drenajı yapılan barajdaki telefonun yeteri kadar su aldığı değerlendirildi.

Olayın ortaya çıkması sonrasında hükümet yetkilisinin açığa alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vishwas, "cep telefonunda hassas hükümet verilerinin saklandığını ve söz konusu bilgilerin aranması gerektiğini" iddia etti. Görevden uzaklaştırılan Vishwas, "görevi kötüye kullanmak" ile suçlandı.

YAKLAŞIK 2 MİLYON LİTRE SU TAHLİYE EDİLDİ

Telefonu için baraj suyunu boşalttıran hükümet yetkilisi açığa alındı!

Yerel basında çıkan haberlere göre söz konusu olay Kherkatta Barajı'nda meydana geldi. Suya yaklaşık 1.200 dolarlık bir telefon düşüren gıda müfettişi Rajesh Vishwas, yerel dalgıçlar bulmakta zorlanınca barajın suyunu boşaltmak için dizel motorlu bir pompa kiraladı. Olaydan sonra Vishwas, yetkililerden "suyun bir kısmını yakındaki bir kanala boşaltmak" için sözlü izin alındığını ifade etti.

Ardından baraja yaklaşık 2 milyon litre suyun tahliye edildiği öğrenildi. Olaydan sonra bir polis memuru açığa alındı, ancak Priyanka Shukla adlı bir polis memuru National gazetesine "soruşturma yürütülene kadar açığa alındığını" söyledi. Su hayati bir kaynaktır ve bu şekilde kullanılamaz." diye konuşanVishwas, "istismar" iddialarını yalanladı ve çıkarılan suyun "kullanılamaz" olduğunu iddia etti.