Türkiye'nin gurur projesi Milli Muharip Uçağının ismi 'KAAN' oldu!

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, , yerli savaş uçağının adını "KAAN" olarak açıkladı.

Türkiye'nin gurur projesi Milli Muharip Uçağının ismi 'KAAN' oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Karamankazan'daki Havacılık ve Uzay Sanayii Merkez Yerleşkesinde düzenlenen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, yaptığı açıklamada, milli savaş uçağının adının 'KAAN' olacağını duyurdu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

Türkiye'nin gurur projesi Milli Muharip Uçağının ismi 'KAAN' oldu!

“İkisini de karşımda görünce aklıma Yahya Kemal'in şu mısraları geldi: Bu fırtına Türk ordusudur Allah'ım. Senin için ölen ordudur, Tanrım. ezan ile. Zafer, çünkü o, İslam'ın son ordusudur.

Ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ankara Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürü Özgür Barçın ve Resul Barutçu isimli kardeşimize rahmet diliyorum. Rabbimden onları şehitler safında sevgili Habibime komşu eylemesini dilerim."

“1 MAYIS’I EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ YAPAN BİZİZ”

“15 Temmuz şehitlerimizi, şanlı direnişinden dolayı kahraman ünvanı ile ödüllendirilen Kahramankazan'ı minnet ve minnetle anıyorum. TAI personeli huzurunda tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, 1 Mayıs'ı iş günü ilan edip birlik olan bizleriz. Kendi yönetimimizde yaptık."

"İSMİ KAAN"

"Hava Kuvvetlerinin ana muharebe gücü olarak milli savaş uçağımızı hangardan çıkarıp piste yönlendirdik. Uçağın ilk uçuşunu yaptık. Hurjet. Atak taarruz helikopterimizin kardeşi denilebilen Atak 2'yi ilk olarak denize indirdik. İlk insansız hava aracı Anka 3'ün insansız savaş uçağımız da ilk adımı attı, adı Kaan. MMU uçağı için verilecek isimdir.. MMU'nun adı bundan sonra Kaan'dır. İsim babası ise Devlet Bey'dir.

Şimdi, bu birini çok rahatsız ederdi. Projelerimiz hakkında ne derler biliyor musun? Muhtemelen onlara model diyecekler. Dikkat edin ülkemizin savunma sanayisinde elde ettiği her başarıda ülke genelinde bunlar ve işler sekteye uğruyor. Onları ve sudaki insanları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Biz Türkiye'yiz, Türk ülkesiyiz. Buradaki coşku ve gurur kimseyi endişelendirmiyorsa, mutluyuz. Bu, doğru yolda olduğumuz anlamına gelir.

Savaşta da barışta da kahraman ordumuzun arkasındaki en büyük güç ise milletimiz ile savunma sanayimizdir. Bu sanayi gücünden mahrum kalan Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Çok çalıştık aynı zamanda da başardık, daha da çok çalışmayı sürdüreceğiz."