TÜRSAB'tan tatilcilere uyarı: 'Sahte turizm acentelerinin oyununa gelmeyin!'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanlığını yürüten Firuz Bağlıkaya, turizm sezonunun hareketlenmeye başlamasıyla birlikte sahte seyahat acentelerinin ve satışlarının arttığı konusunda vatandaşları uyardı.

TÜRSAB'tan tatilcilere uyarı: 'Sahte turizm acentelerinin oyununa gelmeyin!'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı görevinde bulunan Firuz Bağlıkaya, seyahat acentaları hakkında açıklama ve uyarılarda bulunarak, depreme ve tereddütlere rağmen 2023 yılının turizm sektörü için çok iyi bir yıl olmasını beklediğini söyledi.

Türkiye'nin bazı kitlelerin turizmi ülkesi olarak tanımladığında bahseden Bağlıkaya, “Dünyadaki ziyaretçilerin yüzde 80'i halen tur operatörleri ile birlikte seyahat acentelerinin aracılığıyla seyahat ediyor. Çünkü paketler çok fazla ekonomik ve insanlar seyahatlerini planlamak için zaman kaybetmek istemiyorlar. Arama motorundan bir tarih seçerler. "En uygun seçenekler bulunur ve alışverişler yapılır. Seyahat acenteleriyle seyahat etmek tüketiciler için dezavantaj değil aksine fayda sağlıyor. Yeter ki 'seyahat acenteleri ve tur operatörlerini seçelim' dedi.

TÜRSAB'tan tatilcilere uyarı

SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILIĞI

Yaklaşan turizm sezonu öncesinde vatandaşları dolandırıcı acenteler ve sosyal medya dolandırıcılık olayları ile ilgili uyaran Bağlıkaya, turizm sezonu hareketliliği arttıkça sahte acentelerin ve aynı zamanda da satışların da arttığını ifade etti. Bağlıkaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Vatandaşlar, dijital doğrulama sistemleri olan seyahat acentelerinden alışveriş yapmaya teşvik ediliyor. Eğer onların web sitelerinden alışveriş yaparsanız DDS olarak bilinen Seyahat Acenteleri Birliği'nin doğrulama sistemi bulunuyor.

Oraya tıklayarak web sitemize gelecek ve bu ajansın yasal bir ajans olduğuna dair ajansın yasal kaydını kontrol edecektir. Sosyal medyada satış yapmak yasa dışıdır. Promosyonlar sosyal medyada yapılabilir, ancak satışların web sitenizden yapılması gerekir. SNS'de satış olursa yetkili distribütör olma ihtimali düşer."