Vekil listesine itiraz eden Bakan Bozdağ'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt: 'Ben öyle uygun gördüm..'

Şanlıurfa'dan aday olarak gösterilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimlere kendi memleketinden katılmak istediğini söyleyince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'Ben öyle uygun gördüm Bekir' şeklinde bir yanıt verdiği öne sürüldü.

Vekil listesine itiraz eden Bakan Bozdağ'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt: 'Ben öyle uygun gördüm..'

TBMM Genel Kurulu'nda onay alarak yasalaşan "Torba Kanun" da Yargıtay ve Danıştay üyeleri hakkında eklenen maddede, üye maaşlarına 15 bin lira zam yapılması talebi, yargıdaki Türk hakim ve savcılarından tepki görmüştü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a "Bu daha düşük seviyede yapılmaz ise büyük tepki çekecektir." dediği öğrenilirken Bozdağ, Erdoğan'la yaptığı görüşmede Urfa milletvekili olarak seçimlere katılmak istemediğini belirtirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu talebine karşılık olarak "Ben öyle uygun gördüm Bekir" şeklinde cevap verdiği iddia edildi.

Halk TV'de Seyhan Avşar'ın haberine göre, Yargıtay ve Milli Şura üyeliği ile aynı rütbede bulunan önde gelen hakim ve savcılar kararnameden muaf tutulurken, Yargıda Birlik Derneği'den (YBD) istifa ederek ayrılan sayının binin üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Vekil listesine itiraz eden Bakan Bozdağ'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt

"KÖTÜ BAKAN OLARAK ANILMAK İSTEMİYORUM"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yardımcıları Erdoğan ile görüşerek anlaşmaya karşı olduklarını söylediler. Bakan Bozdağ söz alarak şunları ifade etti:

“Şimdi Yargıtay ve Danıştay'ı güçlendiriyoruz. Ancak bu daha aşağı seviyede yapılmadığı takdirde bu durum tepki çekecektir. Birinci kademe sistemin yükünü taşır. Bu düzenlemeyle birlikte maaş planlama sistemi bozulacak ki bu da sorun teşkil edecek. Lütfen bu değişikliği onaylamayın, sorun olacaktır. Şimdi herkes beni suçlayacaktır. Bu durumda kötü bakan olarak anılmak istemem."

 Öte yandan Erdoğan, Bozdağ'ın sözlerine şunları ekledi: “Biz bu anlaşmayı Yargıtay ve Danıştay'ı Anayasa Mahkemesi seviyesine çıkarmak için yaptık. zamanı değil Ayrıca Kongre kapalıdır. Teknik çalışma gerekiyor, diye yanıtladığı öğrenildi.

"BEN ÖYLE UYGUN GÖRDÜM BEKİR.."

Bu konuşmanın devamında Bekir Bozdağ ile müzakere yapmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bekir, seni Urfa'dan görevlendirdim" ifadelerini kullanırken Bozdağ ise kendi memleketinden seçimlere katılmak istediğini söyledi. Fakat Erdoğan'ın, 'Ben öyle uygun gördüm Bekir' diyerek konuşmasını noktaladığı söylendi.