Washington Post, Erdoğan'ı hedef aldı: Türkiye'deki seçimlerde despotizmin gölgesi var!

Washington Post, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yaptığı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.Erdoğan'ın kurumlara yenik düştüğü belirtilirken, Türkiye'nin despotizmin gölgesinde seçimleri ilerlettiği kaydedildi.

Washington Post, Erdoğan'ı hedef aldı: Türkiye'deki seçimlerde despotizmin gölgesi var!

Yabancı basın Türkiye seçimlerini yakından takibe devam ediyor.. The Economist, Le Point ve L'EXPRESS tarafından yapılan Türkiye seçim analizlerinin ardından Washington Post gezatesi de son iki gündür yayınladığı haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden birisi olan Washington Post, "Türkiye'de seçimleri despotizmin gölgesi sardı" başlıklı yazısında Erdoğan'ın iktidara geldiği dönemde sergilediği "ılımlı lider" barış imajının büyük ölçüde ortadan kalktığı yorumunu yaptı.

"TÜRKİYE TEK ADAMLIKTAN KURTULUP KURTULMAYACAĞININ SINAVINI VERECEK"

Washington Post, Erdoğan'ın popülaritesindeki düşüşün, baskıya dayalı otokrasisini ve demokratik değerleri hiçe saymayı yansıttığını yazdı ve ekonomik kötü yönetimin de insanların yaşam standartlarını daha da kötüleştirdiğini, nüfusun hızla azaldığını ve birçok Türk'ü kızdırdığını söyledi. Gazete başyazısında, "14 Mayıs'ın ayrıca demokratik seçimlerin 'Erdoğan'ın giderek dışlayan boyunduruğundan kurtulup kurtulmayacağının da bir sınavı olacağı dikkat çekti.

Washington Post, Erdoğan'ı hedef aldı Türkiye'deki seçimlerde despotizmin gölgesi var

BATI'YLA TERS DÜŞEN İLİŞKİLER

Gazete, Türkiye seçimlerinin ABD ve Avrupa için de önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin "Batı yaptırımlarını ihlal ederek Moskova'ya gerçekleştirilen ürün sevkiyatında önemli bir rol oynadığından şüphelenildiğini" yazıyor.

Gazete, Erdoğan'ın Çin'den, Suudi Arabistan ve Rusya gibi diğer otoriter ülkelerden mali destek aldığını iddia ederek Erdoğan'ın jeopolitik konumunu güçlendirebilmek adına ikili oyun" oynadığı yönünde bazı yorumlar yaptı.

"KURUMLARA BOYUN EĞDİRİLDİ"

Bu arada Erdoğan'ın en kaybı Türkiye'de çatışma çıkararak, muhalifleri ve aynı zamanda azetecileri hapse atarak, Türkiye'nin bir dönem canlı olan sivil toplumundaki alanı daraltarak gücünü koruduğu söyleniyor. "Kurumlar onun zulmüne boyun eğdi" diyen yazıda, en iyi örnek olarak merkez bankaları gösterildi.

KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜLER..

Washington Post, depremin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetini bitkin düşürdüğünü iddia ederken, muhalefet adayı Kılıçdaroğlu'nun evinin mutfağında çekilen bir videonun Erdoğan'ın 1000 odalı sarayıyla tezat oluşturduğunu açıkladı.

Gazetede yer alan bir başyazıda, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi birleştirme, cumhurbaşkanını sadece bir dönem görevde tutma ve merkez bankası, mahkemeler, diplomasi gibi kurumları serbest bırakma sözü verdiği bildirildi.