Yaz tam olarak o gün başlayacak! Yağmur yok, soğuk yok: Tatil planları için tarih verildi

İklim krizi nedeniyle sert geçen kış mevsiminden sonra yaz mevsimin gelmesini dört gözle bekleyenler meteorolojiden iyi haber geldi. İşte detaylar…

Yaz tam olarak o gün başlayacak! Yağmur yok, soğuk yok: Tatil planları için tarih verildi

Bu yıl kış çok sert ve kurak geçti, bahar aylarının gelmesi ile de sağanak yağışlar yüzünü gösterdi bu kez de birçok vatandaş yağışlı geçen günlerin ardından yaz aylarının gelmesi için can atıyor. İşte MGM’ den sevindiren haber geldi. Detaylar haberimizde…

banka

METEOROLOJİ UZMANI AÇIKLADI! İŞTE YAZIN BAŞLANGIÇ TARİHİ ( YAZA NE ZAMAN GİRİYORUZ 2023?)

Nisan sonunda yağmurların nihayet durmasıyla birlikte vatandaşlar havaların ne zaman ısınacağı ve yazın ne zaman geleceği konusunda endişeli. Peki yaz ne zaman başlar ve sıcaklar ne zaman başlar? İşte detaylar…

Tarih nihayet açıklandı. Ünlü meteorolog Kerem Ökten'in yaptığı bir açıklama dikkatleri üzerine çekti ve sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Yaz mevsiminin ne zaman yüzünü göstereceği açıklandı.

METEOROLOJİ UZMANI AÇIKLADI

Meteorolog Kerem Ökten Twitter'dan bir açıklama yaptı. 3 Mayıs Çarşamba gününü hedef gösteren Ökten şunları söyledi: “3 Mayıs Çarşamba gününden itibaren yaz mevsiminin ayak seslerini hissedeceğiz. Yazcıları göreyim?” ifadesini kullandı.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUM TAHMİNLERİ

MARMARA

Doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hâkim olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde şiddetli yağış olması tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu genelinde ara ara sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın hâkim olması bekleniyor. Yağışların doğu kısmında yer yer şiddetli olması tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın hâkim olması bekleniyor. Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava hâkim olması bekleniyor. Orta Karadeniz, Giresun ve Trabzon çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarların doğu Karadeniz iç kesimlerinde güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava bekleniyor. Öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elâzığ çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Güney-güneybatı kuvvetli rüzgâr (40-60 km/sa) bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Mardin dışında bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın hâkim olması bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren toz taşınması olacağı tahmin ediliyor.