15 milyon emekliye bugün 8000 TL ödeme başladı! TCKN son hanesine göre yatıyor

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği emeklilik promosyonuna ilişkin ödemeler, yarın hesaplara yatırılacak. Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası kamu bankalarında maaş promosyonları artırılmıştı.

15 milyon emekliye bugün 8000 TL ödeme başladı! TCKN son hanesine göre yatıyor

Kamu bankalarının emeklilik promosyonlarını artırmasının ardından emekliler bankalara akın etti ve başvurular alınmaya başlandı. Bakan Vedat Işıkhan, promosyon ödeneği ile ilgili yaptığı açıklamasında ödemelerin 28 Mart'ta yapılacağını duyurdu. Kamu bankalarının bu hamlesinin ardından özel bankaların promosyon ödemeleri güncellemesi yapması bekleniyor.

Promosyon için yapılan başvurularda Ziraat Bankası 446 bin başvuru alırken, Vakıfbank ve Halkbank toplamda 100 bin başvuru aldı.

15 milyon emekliye bugün 8000 TL ödeme başladı

Emeklilerin terfi başvurusunda bulunurken bankacılık altyapısında sorunlar yaşadıkları gözlemlendi. Bir kamu bankasının internet sitesinde emekli maaşlarının mobil şubeden aktarılabileceği yazarken, mobil şubeye girerken de fiziki şubeyle iletişime geçilmesi gerektiği açıkça belirtiliyor.

ÖDEME 28 MART'TA YAPILACAK

Bakan Vedat Işıkhan, promosyon ödeneği tarihlerine ilişkin bilgi vererek, ödemelerin 28 Mart Perşembe gününden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.