2024 model Renault Clio'yu görünce nutkunuz tutulacak! Fiyatı dudak uçuklatıyor!

2024 Renault Clio, makyajlı bir görünüme kavuştu ve daha modern bir tasarıma sahip oldu. Yenilenen tasarımıyla Clio, daha sportif ve çekici bir görünüm kazandı. İç mekanında da önemli değişiklikler yapıldı ve daha yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak, sürücü ve yolculara daha konforlu bir deneyim sunuldu. Ayrıca araçta bir dizi yeni teknolojik özellik de yer alıyor. İşte detaylar...

2024 model Renault Clio'yu görünce nutkunuz tutulacak! Fiyatı dudak uçuklatıyor!

Bir süredir yollarda olan ve biraz eski görünümlü Bursalı Renault Clio, yenilenme zamanı geldi. Türkiye'de en çok tercih edilen araçlar arasında yer alan Clio, makyajlı kasası ile çok daha modern ve estetik bir görünüme sahip oldu. Yenilenen özellikleriyle dikkat çeken 2024 Renault Clio'nun neler sunduğuna birlikte göz atalım.

2024 RENAULT CLİO ÖZELLİKLERİ

3

2024 Renault Clio'nun öncelikli değişikliklerinden biri, önde yer alan yenilenen logo oldu. Bunun yanı sıra, daha ince tasarlanan farlar ve tamponun altına kadar uzanan bumerang stili gündüz LED'leri ile daha futuristik bir görünüme sahip oldu. Merkezde ise, diğer yeni Renault modellerinde olduğu gibi, daha geniş bir panjur bulunuyor ve özel motiflerle tasarlanmıştır.

Yenilenen Clio'nun arka bölümündeki değişim ise ön tarafa göre daha az göze çarpmaktadır. Stop lambalarının grafikleri tazelenirken şekilleri aynı kaldı. Esprit Alpine versiyonunda koyu renkli Clio yazısıyla birlikte kullanılan yeni Renault logosu merkezde yer alıyor. RS Line'ın yerini alan bu versiyonda, tampon kenarlarındaki sahte hava kanallarıyla sportif bir görünüm elde edilmiştir. Alt kısımda yer alan difüzör ise versiyona göre beş farklı tasarımla karşımıza çıkıyor.

İÇ TASARIMI

3

Yenilenen Renault Clio'nun iç mekân tasarımında da bazı yenilikler dikkat çekiyor. Yeni Clio, sürdürülebilirlik konusunda oldukça öncü bir yaklaşım benimseyerek, iç mekânda kullanılan malzemeleri geri dönüştürülmüş materyallerden üretiyor. Bunun yanı sıra, aracın içindeki ışıklandırma sistemleri de tamamen LED teknolojisine dayanıyor.

Aracın kokpitinde ise yine dijital gösterge paneli ve dokunmatik multimedya ekranı kombinasyonu dikkat çekiyor. Aracın teknolojik özellikleri arasında kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteği, dahili navigasyon, geri görüş kamerası, otomatik park sistemi ve 360 derece görüntüleme sistemi gibi birçok yenilik yer alıyor.

Ayrıca, yenilenen Clio'nun sürüş özellikleri de oldukça gelişmiş. Aracın adaptif hız sabitleyici sistemi, dur&kalk özelliği sayesinde trafikte sıkışık anlarda da sürücüye büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca, araçta bulunan 20 farklı sürücü asistan teknolojisi ile de sürüş güvenliği ve konforu artırılmış durumda.

Sonuç olarak, makyajlı Renault Clio'nun hem dış hem de iç tasarımı ve teknolojik özellikleri oldukça başarılı bir şekilde güncellendi. Yenilenen Clio, sürüş keyfini artıran teknolojileri ve sürdürülebilir malzemeleriyle de öne çıkıyor.

MOTOR ÖZELLİKLERİ

5

Yenilenen Renault Clio'nun motor seçenekleri oldukça çeşitli. Giriş seviyesinde 1.0 litrelik üç silindirli atmosferik motor bulunuyor ve 65 beygir güç üretebiliyor. Daha üst seviyelerde ise 1.0 litrelik üç silindirli turbo motor seçeneği var ve bu motor 90 beygir güç üretiyor. En üst seviye motor seçeneği ise 1.6 litrelik dört silindirli motor, iki elektrik motoru ve 1.2 kWsa bataryadan oluşan Clio E-Tech Full Hybrid 145. Bu motor seçeneği, benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor ve çevre dostu olmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca 1.5 litrelik dizel motor da hala listedeki yerini koruyor ve yüksek yakıt verimliliği ile öne çıkıyor. Her motor seçeneği, sürücülere farklı bir performans ve sürüş deneyimi sunuyor.