5000 TL emekli ikramiyesi alamayanlar dikkat: Yeni düzenleme geliyor

5000 TL emekli ikramiyesi alamayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne üye emekliler için düzenleme geliyor! İşte detaylar...

5000 TL emekli ikramiyesi alamayanlar dikkat: Yeni düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısında, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine verilen Cumhuriyet ikramiyesinde önemli bir gelişme yaşanacak. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) üye emekliler için beklenen ek düzenleme ile 5000 TL emekli ikramiyesi kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet ikramiyesi kararı, çalışmayan emeklilere 5000 TL ödeme yapılmasını öngörüyor. Ancak, ÇKS'ye kayıtlı çiftçilerin, çalışan emekliler kategorisine dahil edilmemesi nedeniyle bu avantajdan yararlanamadığı belirlendi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli çiftçilerin durumunu eleştirerek, "Emekli çiftçilerimiz Hükümetimizin Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak verdiği 5 bin lira ikramiyeden yararlanamayarak, mağdur oldu" dedi.

çiftçi emeklilerine müjde

Bu mağduriyetin giderilmesi için gerçekleştirilecek Kabine toplantısında, ÇKS'ye kayıtlı çiftçi emeklilerin de 5000 TL emekli ikramiyesi hakkından yararlanabilmesi için yapılacak ek düzenleme kararı bekleniyor.

Daha önceki ödemelerde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından SSK’lılara 11-13 Kasım tarihlerinde, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise 14 Kasım'da ödemeler yapılmıştı. Toplamda 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme gerçekleştirilmişti. Düzenlemeden dul ve yetimler de hisseleri oranında faydalanmış, yüzde 75 hissesi olanlara 3750 TL, yüzde 50 hissesi olanlara 2500 TL, yüzde 25 hissesi olanlara ise 1250 TL ödeme yapılmıştı.

çiftçi emeklilerine müjde

Kabine toplantısında ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, ekonomik konular, diplomaside atılacak adımlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlendirilmesine dair planlar ve Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki polemik de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile ÇKS'ye kayıtlı çiftçi emeklilerin durumunu görüşeceği bildirildi.