A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda veda vakti

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), 11 ay önce A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başına geçen İtalyan teknik direktör Alberto Giuliani ile yollarını ayırdığını duyurdu.

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda veda vakti

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, yaptığı bir son dakika açıklamasında A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı çalıştıran İtalyan antrenör Alberto Giuliani ile yollarını ayırdığını duyurdu.

TRT Spor'a açıklama yapan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Giuliani'nin 1 yıllık sözleşmeye sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İkinci yıl seçeneği dernek olarak bizim sorumluluğumuzdaydı. Her ne kadar departman olarak Alberto ile yollarımızı ayırmış olsak da kendisine katkılarından dolayı minnettarız."

Ziraat Bankkart'ın başantrenörü olan Mustafa Kavaz'ın milli takım için isminin geçip geçmediği yönündeki soruya ise Mehmet Akif Üstündağ, “Kesinlikle hayır, bu ismi herkes anabilir. O da bizim oğlumuz, tanışmadık, konuşmadık. Bunu yalnızca seçeneklerimizin son tarihinin geleceği günden kaçınmak için yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak yönetim kurulu toplantısında öncelikle isimler ve gerekli isimler üzerinde istişarede bulunacağız. Bireysel olarak konuşmak istemiyorum. Samimi ve şeffaf bir yapımız var ama gündemimizde hiçbir isim konuşulmadı” dedi.

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda veda vakti

2 Şubat'ta erkek milli voleybol takımının teknik direktörlüğüne getirilen Giuliani'nin katıldığı ilk organizasyon ise EV Avrupa Altın Ligi'ydi..

Hırvatistan'ın ev sahipliğinde Zadar'da düzenlenen finalde, 6 maç sonunda 5 galibiyet alarak A Grubu'nda lider olan "Filenin Efeleri", Dörtlü Final'de karşılaşma hakkını elde etti. Milli takım, yarı finalde Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek finale yükseldi ve burada Ukrayna'yı 3-2 mağlup etti ve şampiyon oldu. Giuliani böylece milli takımla çıktığı ilk turnuvada şampiyonluğu elde etti. Erkek voleybol milli takımı, FIVB Challenger Kupasının inalinde Katar'ı 3-2 yenerek ilk kez 2024 Voleybol Milletler Kupası'na katılmaya hak kazandı.