Aile Bakanlığı 2.392 engelli ataması yapılacağını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz gün engelli memur atamalarına ilişkin konuştu. Bakan Göktaş, "Pazartesi günü ilave 2 bin 392 engelli vatandaşımız daha kamu kurumlarımıza yerleştirilecek. Böylece kamudaki engelli olarak çalışacak memur sayımızı 68 bin 396'ya çıkaracağız" diye konuştu.

Aile Bakanlığı 2.392 engelli ataması yapılacağını duyurdu

2 bin 392 engelli vatandaşın kamu kurumlarına atamaları gerçekleştirilecek. Bu açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

Sosyal medya hasebından bir mesaj yayınlayan Bakan Göktaş, mesajında 19 Şubat Pazartesi 2 bin 392 engelliye atama yapılacağını aktardı. Bu atamalar ile birlikte kamudaki engelli olarak çalışan memurların sayısı 68 bin 396'ya çıkacak.

Aile Bakanlığı 2.392 engelli ataması yapılacağını duyurdu

Bakan Göktaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Müjdeli bir haber vermek istiyorum. 19 Şubat Pazartesi günü 2 bin 392 engelli vatandaşımız kamu tesislerine yerleştirilecek. Bu nedenle kamuda istihdam eden engelli memur sayımızı artıracağız. Kamu sektörü son 21 yılda 12 kat daha artış göstererek 8 bin 396'ya çıktı. Bakanlık olarak yaptığımız atamalar ve sunduğumuz hizmetlerle engelli bireylerin de ülkemizdeki herkesle aynı hak ve fırsatlara sahip olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu atamaların engellilerin topluma entegrasyonunu kolaylaştırarak hayata daha aktif ve aynı zamanda bağımsız katılımlarını kolaylaştırmasını, hepimize ve ülkemize fayda sağlamasını diliyorum."