Aile ve Gençlik Bankası için tarih verildi: O illerde başlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görevde olan Mahinur Özdemir Göktaş, bir konuşmasında 'Aile ve Gençlik Bankası' hakkında gerçekleştirilen düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. İlgili düzenlemelerin yılbaşından önce hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Göktaş, projenin ağırlıklı olarak deprem bölgelerinde uygulanacağını ifade etti.

Aile ve Gençlik Bankası için tarih verildi: O illerde başlayacak

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası basının karşısına geçti ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Bankasına ilişkin düzenlemelerin ayrıntılarını da paylaştı.

“ÖNCELİK DEPREM ALANLARI”

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evli çiftlere de 2 yıl ödemesiz 48 ay vadeye sahip kredi kullandırılacak proje hakkında şu bilgileri verdi:

Aile ve Gençlik Bankası için tarih verildi

"Deprem bölgesine pilot proje olarak başlıyoruz. Öncelikle oradaki gençlere destek olmak istiyoruz. Sonra bunu genişleteceğiz. İşte gençlerimizin beklediği müjdeli haber. Tüm kriterleri oluşturduk. 18 ila 27 yaş arası gelir kriteri ve yaş kriteri bulunmaktadır. Kriterleri karşılayan herkes faydalanabilir. Elbette bunların hepsi Meclis'te görüşülecek."

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS’E GELECEK”

Bakan Göktaş, Meclis'te yapılan çalışmanın aile eğitim programları ve evlilik öncesi eğitim programlarına katılanlara fayda sağlayacağını vurgularken "Tüm çalışmaları tamamlandı. Meclis'e önümüzdeki günler içerisinde gelecek. Yeni yıl öncesi hayata geçirilmesini bekliyoruz" dedi.