Akaryakıt vergisi artacak! Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV ayarı..

AK Parti'nin meclise sunduğu yasa tasarısında memur maaşlarına zam yapılmasının yanı sıra yeni ekonomik düzenlemeler de yer alıyor. MTV'den kurumlar vergisine, ÖTV'den KDV istisnasına kadar birçok önemli madde de var. Bu değişikliklerin en dikkat çekici unsuru akaryakıta uygulanan ÖTV oldu. Benzin, motorin ve LPG'de ÖTV artıyor. İşte Torba Kanun'daki akaryakıt değişikliklerinin detayları:

Akaryakıt vergisi artacak! Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV ayarı..

Kongre'ye sunulan torba yasa tasarısı vergi hükümlerini içeriyor. MTV'den kurumlar vergisine, ÖTV'den KDV istisnasına kadar birçok önemli düzenleme yapılmıştır. Yalnızca bu yıl, tüm araç sahipleri ek bir Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödeyecek. Akaryakıt ÖTV'si 6 aya kadar enflasyon oranında artıyor. Diğer taraftan; kurumlar vergisi 5 puan artırıldı.

AKARYAKITTA ÖTV ARTIYOR!

Torba teklifin en etkileyici yanı yakıtın kendi kendine şişmesi oldu. Akaryakıt ÖTV'si Ocak ve Temmuz aylarının altı ayında enflasyon miktarına göre artış gösterecek.

Akaryakıt vergisi artacak! Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV ayarı

"Benzin, motor ve LPG'ye zam gelecek"

Torba kanun ile ayrıca, akaryakıt ve doğalgazı kapsayan ÖTV lisetsi 1. kapsamındaki sabit vergilerin altı aylık YİÜFE oranı üzerinden otomatik olarak artırılmasına ilişkin hükümler de yasaya girmiştir.

Halihazırda benzinde litre başına 2,5 TL, motorinde 2,06 TL sabit ÖTV var. Bu ÖTV de yüzde 18 oranında KDV'ye tabidir. Otogaz'ın ÖTV'si de %14,82 arttı.