Altın fiyatlarına seçim dopingi!

Altın fiyatlarına yönelik bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yükseliş trendinde olan altının ons fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın fiyatlarına seçim dopingi!

Altın fiyatları, artan jeopolitik gerilimler ve merkez bankaları ile fonlardan gelen talebin etkisiyle ons başına 2.266 dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Özellikle jeopolitik gerginliklerin yanı sıra Federal Reserve ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu yıl faiz indirimine başlayacağına dair artan beklentiler, altının ons başına fiyatını son haftalardaki en yüksek seviyesine itti. Özel fonlardan ve aynı zamanda merkez bankalarından gelen talep de artmaya başladı.

Temmuz 2020'den bu güne aylık oranda en büyük artış!

Altın fiyatlarına seçim dopingi

Ons başına altın fiyatları Mart ayında %9,3 artış göstererek Temmuz 2020'den bu yana en büyük aylık artışı kaydetti. Altının ons fiyatı, Londra seansı başında 2 bin 266,85 dolar rekorunu kırdıktan sonra bugün 2 bin 261 dolardan işlem gördü.

Analistler, Fransa ile İtalya'dan gelen euro bölgesi enflasyon verilerinin ECB'nin faiz oranlarını düşüreceği beklentilerini artırdığını, altının ons başına fiyatının ise artan jeopolitik gerilimler ve fonlar ile merkez bankalarının alımları tarafından desteklendiğini belirtti. Analistler ayrıca, düşük faiz oranlarının kalıcı getiri sağlamayan altın tutmanın fırsat durumundaki maliyetini azalttığını vurgulayarak, doların son dönemdeki güçlenmesinin altın fiyatlarına olumsuz bir etkisinin olmadığını kaydetti.