Altını olanları sevindiren gelişme: Aralık ayı sonunda bu rakamı görecek

Altını olan vatandaşlar uyarıldı! Faiz konusu gündemde! Ocak ayında gram altın 2000 TL olacak! İşte ayrıntılar...

Altını olanları sevindiren gelişme: Aralık ayı sonunda bu rakamı görecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın piyasasındaki son gelişmeleri ve yıl sonu tahminlerini değerlendirdi. Altın fiyatlarının yükseldiği bu günlerde, Yıldırımtürk, yatırımcılara önemli bilgiler verdi.

Yıldırımtürk, altın piyasasındaki son durumu değerlendirirken, uzun süredir faiz baskısı altında olan bir fiyat görünümü olduğunu belirtti. İsrail-Filistin çatışmalarının başlamasıyla birlikte jeopolitik gerginliğin fiyatlamaya başladığını ifade eden uzman, ancak savaşın hızını azaltan gelişmelerin ardından fiyatlarda bir miktar gerileme yaşandığını ve tekrar faiz konusunun gündeme geldiğini açıkladı.

ABD'nin enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle altının hızla yükseldiğini vurgulayan Yıldırımtürk, ons altının 1947 dolardan 1967 dolara çıktığını belirtti. ABD'nin faiz artırımı yapmayacağı beklentisiyle piyasaların hareket ettiğini söyleyen uzman, verilerin yakından takip edileceğini ifade etti. Ayrıca, petrol fiyatlarındaki gerilemenin dünya enerji tüketiminin azalması ve enflasyonun olumlu etkilenmesiyle altının geri çekildiğini dile getirdi.

altın fiyatları artacak mı

Yıldırımtürk, endüstriyel metal fiyatlarındaki yükselişin altını engellediğini belirterek, ons altının 1950 doların üzerinde kalmaya devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda 2 bin, 2 bin 25, 2 bin 50 doları görebileceğini öngördü. Merkez Bankaları'nın altın alımlarının devam ettiğini ve bu alımların para birimlerine olan güvenin zayıflamasından kaynaklandığını ifade etti.

Dolar kuruyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, gram altın fiyatını etkileyen faktörler arasında dolar kurunun önemli olduğunu belirtti. Önümüzdeki günlerde 1900-1950 TL aralığını görebileceğini ve sene sonunda ya da ocak ayında 2 bin TL seviyelerini görebileceğini tahmin etti.

Yatırımcılara not olarak, bu bilgilerin yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatan Yıldırımtürk, altın piyasasındaki gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.