Apple, elektrikli otomobili için tarih verdi

Apple, 2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığı elektrikli araç projesi Project Titan için yeni tarih açıkladı.

Apple, elektrikli otomobili için tarih verdi

Gelen haberlere göre Apple'a ait elektrikli otomobil projesi olan Project Titan'ın lansman başlangıç ​​tarihi belli oldu.

Apple'ın 2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesi Project Titan'da defalarca gecikmeler yaşandı. Paylaşılan son bilgilerde ise, direksiyonu olmayan ve tamamen otonom otomobiller üretmeye yönelik orijinal plandan vazgeçildi.

Apple, elektrikli otomobili için tarih verdi

Apple şirketinin başkan yardımcılığı görevini yürüten Kevin Lynch, 2021 yılından bu yana projeye liderlik ediyor ve şirket, ilk aracı için yeni bir çıkış tarihi belirledi. Edinilen son bilgilere göre ise, yeni tarih 2028 yılı olarak açıklandı.

2028 yılında satışa çıkacak olan otomobilin, Tesla gibi elektrikli otomobil üreticilerinin sunmuş oldukları benzer sınırlı otonom sürüş yetenekleri sunacağı söyleniyor. Apple'ın arabaları, Tesla'nın mevcut Otomatik Pilot sistemi gibi, sürücülerin yollarda ve otoyollardaki trafik sürecinde dikkatli ve sürüşe hazır olmalarını gerektirir.

Apple, elektrikli otomobili için tarih verdi

Apple'ın yönetim kurulu geçtiğimiz yıl Cook'a Titan Projesi'nin geleceğine ilişkin bir plan yapması ya da projeden tamamen vazgeçmesi konusunda baskı yapmıştı. Rapora göre proje hiçbir zaman çalışan bir prototip üretmedi.