Araç sahipleri dikkat! Tek bir hatanız 80 bin TL'nizden edebilir

Bu yıl kış aniden bastırdı ve yurdun dört bir yanında yağmur ve kar haberleri gelmeye devam ederken, uzmanlardan araç sürücüleri için önemli uyarılar geldi. işte detaylar…

Araç sahipleri dikkat! Tek bir hatanız 80 bin TL'nizden edebilir

Karakışın aniden bastırmasıyla beraber araç sürücülerine uzmanlardan ardı ardına uyarılar geliyor. Detaylar haberimizde…

su

UZMANLAR UYARDI! 300 TL'DEN KAÇARKEN 80 BİN TL'DEN OLMAYIN... PEŞ PEŞE HATALARLA HESAP ÇOK KABARIK ÇIKABİLİR

Uzmanlar, soğuk havaların etkisini göstermesi nedeniyle araç sahiplerine önemli bir uyarıda bulundu. Soğuk hava nedeniyle otomobilin motor parçalarının donmasını önlemek için 300 liralık antifriz almaktan kaçınan sürücüler, sektör şefleri tarafından 80 bin liralık faturayla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyarıldı.

Kış aylarında yolların donduğu ve sıcaklıkların donma noktasının altına düştüğü durumlarda sürücüler fabrikalara gidiyor ve oto tamircileri "antifriz" uyarısı veriyor. Kışın aracınızın motor parçalarının donmasını önlemek için antifriz kullanmalısınız. 300 TL'lik antifriz maliyetinden kurtulan sürücüler, maliyeti 40.000 ile 80.000 TL arasında değişen çeşitli motor arızalarıyla karşı karşıya kalabildi.

UZMANINDAN ÖNEMLİ ANTİFRİZ UYARISI '80 BİN TL HESAP ÇIKABİLİR'

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki 3. Endüstri Parkı'nda çalışan oto tamircisi Ziya Kaya, araçların kış bakım döneminin başladığını, rutin bakımların halka yüksek maliyet getirmediğini söyledi.

"300 LİRALIK ANTİFRİZ KOYMAYANLAR 40-80 BİN TL ARASINDA MOTOR HASARLARINA SEBEP OLUYOR"

"Antifriz aracınızın kanı gibidir, diyen Kaya, antifrizin sadece kışın rutin araç bakımında önemli olmadığını, yazın da kullanılması gerektiğini kaydetti. Aylık 300 lira karşılığı 40.000 ila 80.000 lira arası motor hasarına yol açacak. Antifriz sadece kış için değildir. Antifriz dört mevsim kullanılmalıdır. Aracınızda mevsim boyunca antifriz kullanmak, aracınızdaki yedek parçaların paslanmasını önleyecek ve aracınızın yedek parçalarının ömrünü uzatacaktır. Antifriz bunun için çok önemlidir. Bu, kışın motorun donmasını önlüyor ve sürücülerin arabalarını çalıştırmasını ve çalışır durumda tutmasını kolaylaştırıyor" dedi.

"DERECE DERECE DEĞİŞİYOR"

Antifrizde derecelerin farklılık gösterdiğini ifade eden Kaya, “Antifriz derece derece değişiyor. Eksi 37, 56 ve 74 derece saf dediğimiz antifrizler var. Kimi yerde eksi dereceye düşmediği zaman araç sıfırı görmediği için eksi 10 derece de olsa onu kurtarır. Kimi yerlerde hava sıcaklığı eksi 30-40 dereceye düştüğü zaman antifriz o aracın donmasını önler” diye konuştu.

"ARAÇ SÜRÜCÜLERİ ANTİFRİZİ SÜREKLİ KULLANSINLAR"

Antifriz kullanmazsanız aracınızın motoru donar ve çalışmaz hale gelir diyen Kaya sözlerine şöyle devam etti:“Eğer motorun çalıştırılması zorlanırsa hasarlar meydana gelir. Bu da çeşitli arızaların çıkmasına sebep olur. Motor arızalarıyla beraber o motoru yapmaya kalkışılırsa yaklaşık 80 bin liralık bir hesap çıkar. Araç sürücüleri antifrizi sürekli kullansınlar. Sadece kış aylarına özgü bir şekilde kullanmasınlar. Vatandaşlar aracında sürekli antifriz kullandığı zaman kendi menfaatlerine daha iyi araç performansına sahip olurlar. Yedek parçalarının daha uzun ömürlü dayanıklılığını sağlamış olurlar.” dedi.