Asgari ücret için taban rakam belli oldu

2024 Ocak ayında belli olacak asgari ücret için taban rakamlar netleşmeye başladı. Milyonların beklediği asgari ücret için zam merak konusu olurken Türk-İş'in bir kez daha yaşama maliyeti rakamıyla masaya gelmesi bekleniyor.

Asgari ücret için taban rakam belli oldu

İşçi ve emekçinin yeni maaşı üzerine son noktaya gelinirken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda toplanılmasına az zaman kala milyonlarca kişi alacakları yeni zamlı maaşı araştırmaya başladı. Yeni asgari ücretin 16 bin TL ve 18 bin TL aralığında olması beklenirken geçim sıkıntısında olan işçilerin özellikle zorlandıklarının kira masrafı oluğunu belirtti.

asgari ücret 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğinin altını çizerek asgari ücret için iyi sinyaller verdi. Son 6 aylık enflasyon yüzde 38 oranında yer alırken milyonlarca kişi en az bu oran üzerinde maaş alması gerektiği savunuluyor. Asgari ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında görüşmeler yapması bekleniyor. Son iki senedir asgari ücrete ara zam yapılırken 2024 yılı için rakamlar sızmaya başladı. Bunun üzerine gelecek sene ara zam yapılmayacağı iddiaları gündemde yer aldı.