Bakan Göktaş beklenen duyuruyu yaptı: Kasım ayı aylıkları hesaplarda!

Hazine ve Maliye Bakanı hak sahiplerinin yüzünü güldürdü! Tüm detaylar haberimizde.

Bakan Göktaş beklenen duyuruyu yaptı: Kasım ayı aylıkları hesaplarda!

Hak sahiplerinin ödemeleri hesaplarına geçmeye başlıyor! Toplam bu tutar hesaplara yattı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda sosyal destek ödemelerini sürdürüyor. Yaşlılık maaşı ve engelli maaşı alan vatandaşların Kasım ayı ödemeleri hesaplarına yattı. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre Kasım ayında toplam 3.2 milyar TL yaşlılık ve engelli maaşı hesaplara yattı. Tutarın 1.8 milyar TL'si yaşlılık maaşı, 1.4 milyar TL'si engelli maaşı olarak hesaplandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş maaşlarla ilgili şu açıklamaları yaptı; 

engelli ve yaşlı maaşları hesaplara yattı

'Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayatta etkin katılımlarının bağımsız şekilde sağlanabilmesi için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her anlamda yanlarındayız. Bu kapsamda Kasım ayında 3.2 milyar TL yaşlı ve engelli maaşları hak sahiplerinin hesabına yattı.' Temmuz ayında yapılan maaş zamları doğrultusunda yaşlılık maaşı 2 bin 348 TL'ye yükseltildi. Ocak ayında maaş zamları doğrultusunda maaşın tekrar artması bekleniyor. Engelli maaşları da Temmuz ayında yapılan zamlar doğrultusunda yükseltildi. Yüzde 40-69 arası engelli raporu olan vatandaşların maaşı 1.874 TL, yüzde 70 ve üstü engelli raporu olan vatandaşların maaşı 2 bin 811 TL'ye yükseldi. Engelli maaşlarının da Ocak ayında yapılacak maaş zamları doğrultusunda yükselmesi bekleniyor.