Bakan Mehmet Şimşek’in hocası Korhan Berzeg, Balıkesir’de sırra kadem bastı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in eğitim aldığı hocalarından ünlü iktisatçı Korhan Berzeg ortadan kayboldu. Berzeg ailesi de olası bir adam kaçırma olayını öne sürdü, ancak ekibin araması devam ediyor.

Bakan Mehmet Şimşek’in hocası Korhan Berzeg, Balıkesir’de sırra kadem bastı!

83 yaşındaki dünyaca ünlü iktisatçı Korhan Berzeg'in Balkesir'de çok az nüfusa sahip yoksul bir kırsal bölgeden kaybolmasının üzerinden dokuz gün geçti. 17 Haziran Cumartesi günü köpeği ile birlikte sabaha karşı evinden yürüyüş için çıkan Berzeg, 1 saatlik yürüyüş programından geri dönmedi. Ünlü iktisatçının eşi Angela Berzeg ise, eşinin yürüyüşten geriye dönmemesi üzerine durumu polise bildirdi.

KAYIP MI KAÇIRILDI MI?

Bakan Mehmet Şimşek’in hocası Korhan Berzeg

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler geniş çapta bir arama çalışması başlattılar. Bölge drone ile havadan fotoğraflanırken yer ekipleri de arama kurtarma çalışmalarına karadan devam etmeye başladı.

Berzeg'in ailesi günlerce aradığı için yetkililere teşekkür ettiler. Ünlü ekonomistin eşi Angela Berzeg, en ufak bir ize bile rastlanmadığı için Korhan Berzeg'in kaçırılmış olabileceğini düşündüğünü söyledi. Angela Berzeg, eşine yakın zamanda Alzheimer hastalığı teşhisi konulduğunu, kendisinin hastalığın erken evrelerinde olduğunu ve oldukça aktif ve sağlıklı olduğunu da ifade etti.

BAKAN ŞİMŞEK İLE MESAİ YAPMIŞLARDI…

Öte yandan Korhan Berzeg'in kaybolmasından sonra başlatılan arama çalışmaları sürerken ilginç bir detayla karşılaşıldı. Uzun yıllar Amerika Birleşik Devletleri'nde Dünya Bankası için çalışan ve bir süre de İstanbul'da finans alanında görev yapan Korhan Berzeg'in, yıllar içinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte çalıştığı bildirildi.

Ailesi, Mehmet Şimşek bakan olduktan hemen sonra Korhan Berzeg'in "Mehmet ekonomiyi devralırsa Türkiye ekonomisi kısa sürede toparlanır" dediğini söyledi.