Bakan Şimşek'ten yeni yıl öncesi enflasyon ve vergi müjdesi verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TV100.com editörü Hacı Yakışıklı ile görüştü. Hacı Yakışıklı ise, TV100'ün ünlü programlarından Cansu Canan ile Özgür İfade'de Bakan Şimşek'in açıklamalarını aktardı. Bakan Şimşek, MTV'nin 2024'te daha fazla artmayacağını söylerken enflasyonun düşeceği tarih hakkında da bilgi verdi.

Bakan Şimşek'ten yeni yıl öncesi enflasyon ve vergi müjdesi verdi

Bizim TV'nin genel yayın yönetmenliğini yapan Şaban Sevinç, geçtiğimiz gün TV100.com yazarlarından Hacı Yakışıklı ile Fuat Uğur, Oda TV'nin Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Can Özçelik, Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Barış Doster, TV100.com'un ilgiyle takip edilen Cansu 'Canan ile Özgür İfade’ye konuk olarak katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TV100.com editörü Hacı Yakışıklı ile görüştüğü öğrenilirken Hacı Yakışıklı, program sırasında Bakan Şimşek'in kendisine aktardığı açıklamaları ve sormuş olduğu sorulara verdiği cevapları anlattı.

Hacı Yakışıklı, programda Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmeyi şu şekilde aktardı:

Bakan Şimşek'ten yeni yıl öncesi enflasyon ve vergi müjdesi verdi

Mehmet Şimşek'le görüşmemizi 4 ana başlık ile özetleyeyim;

- Enflasyon oranının 2024 yılının ikinci yarısı itibariyle kademeli olarak düşürülmesi ana hedeflerden biridir.

- İkincisi depremden dolayı ek MTV devreye girdi. Şimşek, MTV'nin 2024'te daha da artmayacağını söyledi.

- Vergi artışı oldu, Şimşek 2024'te vergi artışı olmayacağını aktardı.

- Bakan Şimşek son olarak “orta vadeli yurt dışı programları yatırımcılara anlatılıyor ve doğrudan yatırımlar ile teşvik ediliyor." diye konuştu.