Bakanlıktan yüreklere su serpen asgari ücret açıklaması

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu olurken Bakan Vedat Işıkhan, yeni rakamları duyurdu. Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sini inşallah beraber inşa ederiz ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yüreklere su serpen asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklamalarında 11 Aralık tarihinde yeni yılında asgari ücret seviyesinin geldiği rakamın belirtildiği açıkladı. İşçi ve işveren temsilcileriyle beraber uzlaşmaya girerek ortak kararın alınması bekleniyor.

Bakan Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından bir otelde gerçekleşecek Ortak Yarınlar Ödül Töreni’ne dahil oldu. Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Çalışma Hayatı’ temasıyla gerçekleştirilen törende 8 dalda değerlendirilen projeler içerisinde derecede olanlara ödül verildi.

2024 asgari tutar

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISI

11 Aralık tarihinde yapılacak olan ilk toplantı 2024 yılının yeni asgari ücret rakamları belirlendi. Her zaman olduğu gibi bu süreci işçi ve işveren temsilcileriyle beraber uzlaşma ve mutabakat hassasiyeti üzerine şartların neler olacağı müreffeh Türkiye'sinin tekrarda inşa edileceğine dair açıklamalar yapıldı.