Benzin ve motorine tek fiyat uygulaması geliyor

Akaryakıt fiyatları zamlar ile yeniden yükselişe geçerken EPDK’dan araç sahiplerini çok yakından ilgilendiren bir karar geldi. Buna göre aracın performansını arttırdığı öne sürülerek daha yüksek fiyattan satılan VMax, Vpro gibi ifadeler artık kullanılamayacak. Böylece akaryakıtta tek fiyat dönemi başlayacak. Kurum çalışmalara başladığını duyururken, bu gece hem benzin hem de motorin (mazot) fiyatları bir kez daha değişecek.

Benzin ve motorine tek fiyat uygulaması geliyor

benzin akaryakıtBenzin ve motorin fiyatlarındaki farklı uygulamalar sona eriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 30 Nisan'da başlayacak olan tek fiyat dönemine geçiş kararı aldı. Akaryakıt fiyatlarının artış gösterdiği bir dönemde, EPDK'nın araç sahiplerini yakından ilgilendiren bu kararı dikkat çekiyor. Performans artışı iddiasıyla daha yüksek fiyatla satılan VMax, Vpro gibi ifadelerin artık kullanılmayacağı duyuruldu. Bu düzenlemeyle birlikte akaryakıt sektöründe tek fiyat uygulaması başlamış olacak. EPDK, düzenlemenin uygulanması için çalışmalara başladı ve 30 Nisan'da yürürlüğe girmesini bekliyor. Bu karar, araç sahiplerinin yakıt masraflarını belirlemede daha şeffaf bir ortam sağlayacak ve tüketicilerin korunmasına katkı sağlayacak. İşte diğer ayrıntılar...

benzin motorin

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarına geçtiğimiz günlerde petrol fiyatlarındaki düşüşün vatandaşa indirim olarak yansıtılması çağrısında bulunmuştu. Şimdi ise, benzin ve dizel yakıtlar için tek fiyat dönemi başlatma kararı aldı. Resmi siteden yapılan duyuruda, aracın performansını arttırdığı iddia edilerek daha yüksek fiyattan satılan VMax, Vpro gibi ifadelerin artık kullanılmayacağı belirtildi. Bu adım, akaryakıt sektöründe daha adil bir fiyatlandırma ve tüketiciyi koruma amacını taşıyor. EPDK'nın bu kararı, yakıt fiyatlarındaki dalgalanmaları düzenlemek ve tüketicilerin haklarını korumak için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

akaryakıt

Benzin ve mazotta yeni bir dönem başlıyor. EPDK, farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasını yeniden değerlendirme kararı aldı. Bu çerçevede hazırlanan "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı", kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacak. Paydaşlardan gelecek geri bildirimler doğrultusunda düzenlemenin nihai hali belirlenecek ve 30 Nisan'da uygulanmaya başlanması planlanıyor.

Öte yandan, akaryakıt fiyatlarında bu gece değişiklik olacak. Petrol fiyatlarında ABD'deki ham petrol stoklarının düşmesi ve yatırımcıların Fed'in faiz oranı kararına odaklanmasıyla iki günlük yükseliş duruldu. Ancak, dolar kurundaki rekor seviyeler ve son iki günün artışının ardından yeni bir zam haberi geldi. Bu gece gerçekleşecek zamla birlikte, benzinde 1 lira 34 kuruş, motorinde ise 1 lira 11 kuruş artış yaşanacak. Bu zamla birlikte, benzin ve motorinin litre fiyatı 43 lirayı aşacak. Geçtiğimiz hafta cuma günü de benzin ve motorine 1 liranın üzerinde zam gelmişti. Bu gelişmeler, akaryakıt fiyatlarının yakın dönemdeki seyrini ve tüketicilere yansıyan etkilerini gösteriyor.

20 Mart 2024 tarihinde güncel akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42,08 TL, motorinin litre fiyatı ise 41,85 TL. LPG'nin litre fiyatı ise 21,92 TL'dir.

Ankara'da benzinin litre fiyatı 42,83 TL, motorinin litre fiyatı ise 42,67 TL. LPG'nin litre fiyatı ise 21,89 TL'dir.

İzmir'de benzinin litre fiyatı 43,04 TL, motorinin litre fiyatı ise 42,91 TL. LPG'nin litre fiyatı ise 21,51 TL'dir. Bu fiyatlar, farklı şehirlerdeki akaryakıt istasyonlarında geçerlidir ve güncel akaryakıt fiyatlarını yansıtmaktadır.