Bitcoin ok gibi fırladı: 50 bin doların üzerine çıktı

Bitcoin hızla yükselmeye devam ediyor! İşte ayrıntılar...

Bitcoin ok gibi fırladı: 50 bin doların üzerine çıktı

ABD'de beklenenden yüksek gelen enflasyon verileri, kripto para piyasasında önemli bir olaya sebep oldu. Bitcoin, initial olarak geri çekilse de, kripto varlıkların genel toparlanmasını sürdürerek 51 bin doları aşmayı başardı.

Yılbaşından bu yana Bitcoin, yüzde 21'lik bir getiri elde ederek, Aralık 2021'den bu yana ilk kez piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkardı. Ether yüzde 4,1 değer kazanırken, Avalanche, Polkadot ve Polygon gibi altkoinler de yükselişe geçti.

Salı günü açıklanan ABD enflasyon verileri, geçtiğimiz aylarda Bitcoin ETF'lerinin onay almasıyla ivme kazanan dijital varlık toparlanmasını etkileyemedi. Ancak bazı analistler, teknik sinyallerin geçici bir ara verme riski taşıdığını belirtiyor.

bitcoin

IG Australia Pty'de piyasa analisti Tony Sycamore, "Bitcoin, risk iştahındaki bozulmaya rağmen etkileyici bir direnç gösterdi" diyor. Aynı zamanda, grafik modellerine dayanan bir teknik analiz, 30 bin dolara kadar geçici bir düşüş olasılığına işaret ediyor.

Orbit Markets'in kurucu ortağı Caroline Mauron, "Dört ay süren muhteşem bir rallinin ardından, yaklaşan Bitcoin yarılanması hikayeye yön vermeden önce piyasanın burada kısa bir duraklama yapmasını bekliyoruz" diyor.

Bu gelişmelerle birlikte, kripto para piyasası, ABD enflasyonu ve teknik analiz faktörleriyle şekillenen bir sürece girmiş gibi görünüyor. Yatırımcılar, Bitcoin'in 51 bin doları aşmasının ardında yatan dinamikleri yakından takip ederken, piyasada olası dalgalanmalara karşı dikkatli olmayı sürdürüyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM YAVSİYESİ DEĞİLDİR.