Borsa'da parası olanlar dikkat! Salı günü uyarısı geldi

Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, borsada kar satışları için beklerdim dedi! İşte detaylar...

Borsa'da parası olanlar dikkat! Salı günü uyarısı geldi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsa, dolar, altın ve gümüşle ilgili önemli saptamalarda bulunarak salı günü için yatırımcılara dikkat çekti. Memiş, özellikle Borsa İstanbul'da yatırım yapan veya bu piyasada parası bulunanlara kâr satışlarına yönelik bir uyarıda bulundu.

Memiş'in değerlendirmesine göre, Borsa İstanbul'da geçen haftayı 9,045 puanla tamamlayan endekste orta ve uzun vadede yükseliş beklentisinin devam ettiğini belirtti. Ancak kısa vade için kâr satışlarına dikkat çeken uzman, endeksin 8,400-9,400 aralığında dinlenebileceğini ifade etti. 9,000 puanın üzerinde giriş yapmamak konusunda uyarıda bulunan Memiş, "Hayır, kâr satışlarını beklerdim." dedi.

Döviz piyasasında ise Dolar/TL kuruyla ilgili olarak 30,67 lira seviyesinden kapanış yapıldığını belirten Memiş, trendin yükseliş yönlü olduğunu ifade etti. Şubat ayını 31 lira seviyesinden tamamlama olasılığına işaret eden uzman, bu hafta 30,60-30,85 lira aralığını takip edeceğini açıkladı. Doları bir yatırım aracı olarak önermeyen Memiş, döviz piyasasındaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürüyor.

islam memiş borsa yatırımı

Euro/Dolar paritesine de değinen Memiş, 1,0786 seviyesinden kapanış yapıldığını belirterek, bu hafta 1,09'u hedefleyen bir yükseliş öngördü. Geçmiş haftalarda iyi alım fırsatları sunduğunu belirten uzman, bu yıl için 1,12-1,15 hedefini koruduğunu vurguladı.

Altın ve gümüş piyasalarında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altının 2,025 dolar seviyesinden tamamladığı geçen hafta için 2,018-2,058 dolar aralığının geçerli olduğunu ifade etti. Bu hafta için 2,050 dolar seviyesine kadar yükselmesini beklediğini belirten uzman, ons gümüşte ise 22,61 dolar seviyesinden kapanış yapıldığını ve bu hafta için 23,60 dolar seviyesine kadar yükseliş öngördü. Memiş, ons gümüş için bu yılın beklentisinin 32 dolar seviyesi olduğunu dile getirdi.

İslam Memiş salı gününden sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş beklentisini vurgulayarak yatırımcılara iyi bir hafta diledi. Yatırımcıların bu önemli uyarıları dikkate alarak piyasalardaki gelişmeleri takip etmeleri öneriliyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.