Borsa İstanbul'dan yeni rekor: Yatırımcıların yüzü güldü

Borsa İstanbul günü 1,87 değer kazancıyla tamamdı. Bu kadar yüksek kapanış puanını ilk kez gördü. Ayrıntılar haberimizde...

Borsa İstanbul'dan yeni rekor: Yatırımcıların yüzü güldü

Borsa İstanbul, 15 Şubat'ta tarihi bir rekora imza atarak BIST 100 endeksini günü 9,242,15 puanla tamamladı. Bu, endeksin tarihindeki en yüksek günlük kapanış olarak kayda geçti. Gün içinde görülen en yüksek seviye ise 9,282,89 puan oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,20, holding endeksi ise yüzde 1,81 değer kazandı. Kimya petrol plastik sektörü ise yüzde 3,31'lik bir artışla öne çıktı.

Toplam işlem hacmi 152,4 milyar lira olarak gerçekleşirken, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) ise 297 baz puana gerileyerek düşüş trendini sürdürdü. ABD'de perakende satışlarının beklentilerin üzerinde azalış kaydetmesine rağmen, analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik beklentilerin değişmeye başladığını vurguladı. Özellikle açıklanan perakende satışlar verisinin ardından, bankanın faiz indirimlerine yılın ikinci çeyreğinde başlayabileceği öngörüleri güç kazandı.

borsa yatırımı

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 seviyesinin direnç, 9.100 ve 9.000 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtilirken, yarın yurt içinde piyasa katılımcıları anketi, konut satışları ve konut fiyat endeksi; yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin önemli olacağı ifade edildi. Borsa İstanbul'daki rekor yürüyüşünü destekleyen faktörlerin dikkatle takip edildiği bu süreçte, yatırımcılar geleceğe yönelik gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.