Borsa yatırımı yapmak isteyenlere İslam Memiş'ten uyarı geldi

Uzman isim İslam Memiş'ten borsaya girecek yatırımcılara uyarılar geldi. Borsadan korkmayın, uzun vadeli yatırımcı borsada batmaz ifadeleri kullanılarak veriler paylaşıldı. İşte Memiş'in yaptığı açıklamalar haberimizde.

Borsa yatırımı yapmak isteyenlere İslam Memiş'ten uyarı geldi

Küresel piyasaların odağı olurken bu hafta ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD enflasyon oranların ise 14 Kasım 2023 saat 16.30'da açıklanacağı duyurulu. Yayınlanan yazının ise başlığı ise ''Bu haftaya dikkat'' olması dikkatleri çekti.

FED Başkanı ve FED üyeleriyle geçtiğimiz hafta ''Şahin'' üzerinden mesaj verilirken dolar ise güçlendirilerek dolar karşısında varlıkları baskı altına alındı. Varlıkların ise son baskılanmayı görerek bu haftaki durumu verildi.

Borsa yatırımcı

BİST 100 ENDEKSİ

7.771 puan üzerinden hafta kapatılırken 7500 - 8000 puan aralığında devam ediyor. Kısa vade üzerinde beklenti oluşurken yüzde 50 alım için 7 bin puan seviyesinin altında olacağı görülüyor.

DOLAR

28,54 seviyelerinde devam ederken yukarı yönde hareketlilik olması tahmin ediliyor. Hedefin 29 TL olmasıyla yıl sonu ise ön görülen 29,70 bekleniyor.

EUR/USD PARİTESİ

Euro üzerinde ucuzluk yaşanırken 1.0485'de parite, 1,0685 seviyesiyle kapanış yaşandı. Bu hafta ise 1,06 - 1,07 aralığında seyir edecek.

İSLAM MEMİŞ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Memiş, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunurken borsada yatırım yapanlara seslendi. Twitter üzeriden açıklamalarda ise borsadan korkmayın, uzun vadeli yatırımcı borsadan batmaz tam tersi zengin olacağı yönünde yorumlar yapıldı.