Brent petroldeki düşüş sonrası akaryakıtta indirim beklentisi oluştu!

Akaryakıt hakkında müjde! Akaryakıt için indirim olacağı konuşuluyor! Detaylar haberimizde.

Brent petroldeki düşüş sonrası akaryakıtta indirim beklentisi oluştu!

Brent ham petrolünün varil fiyatı 81,27 dolar ile 24 Temmuz ayından beri en düşük seviyesinde. Bundan dolayı gelecek günlerde akaryakıt indirimleri olması beklenmekte. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKARYAKITTA MÜJDELİ HABER

Ekonomik açıdan yavaşlamanın küresel talebe zarar vereceği ve İsrail-Filistin arasındaki savaşın devam edeceği yönündeki beklentiler fiyatlar açısından oldukça etkili. Bundan dolayı dünya çapında ekonomik durgunluğa ilişkin endişelerin artması, ham petrol ücretleri üzerinde azalma sağlıyor. Geçtiğimiz gün, Michelle Bowman, enflasyonu frenlemek için daha fazla faiz artırımını desteklemeye hazır olduğunu söyledi. Dünya çapında en fazla petrol kullanan Amerika Birleşik Devletleri'nde petrol kullanımının azaldığına dair verilerin de fiyatlar üzerindeki etkisi büyük. 

Akaryakıtta Müjdeli Haber

Amerikan Petrol Enstitüsü, yurt içi ham petrol stoklarının 11,9 milyon varil arttığını duyurdu. Piyasa stokların 300.000 varil düşmesini bekliyordu. Akaryakıt fiyatlarındaki indirim, doların 28,50 dolarda sabitlenmesi ve Brent ham petrolünün üç buçuk ayın en düşük seviyesine gerilemesiyle geldi. Petrol fiyatları ve döviz kurları değişmezse akaryakıt fiyatları birkaç gün içinde düşebilir.