Cayır cayır yakan sıcaklar geride kaldı! İstanbul, Edirne, İzmir ve o illere müjde geldi

Ülkemizde etkisini şiddetle hissettiren Eyyam-ı Bahur sıcakları sonunda bitiyor! Yağmurlar ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Cayır cayır yakan sıcaklar geride kaldı! İstanbul, Edirne, İzmir ve o illere müjde geldi

Ülkeyi günlerdir etkisi altına alan sıcak hava dalgası sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son rapora göre, Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından Marmara Bölgesi yağışlı ve fırtınalı bir havaya bürünecek. İstanbulluları sevindiren bu haber, uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda ortaya çıktı.

Meteoroloji uzmanlarına göre, Marmara Bölgesi'nin doğusu, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyı illeri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Diğer bölgelerde ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

yağmur geliyor

Hava sıcaklıkları ise bölgelere göre farklılık gösterecek. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerine uygun sıcaklıklar bekleniyor.

Rüzgar da dikkat çeken bir faktör olarak öne çıkıyor. Genel olarak kuzeyli rüzgarlar etkili olacakken, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarlar (30-60 km/saat) bekleniyor. İç Anadolu'nun güneydoğusunda da güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Fırtınamsı rüzgarların neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması öneriliyor.

yaz yağmurları

Marmara Bölgesi'nde ise il il hava durumu şu şekilde tahmin ediliyor:

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C.

Kocaeli: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 30°C.

Diğer bölgelerde ise hava durumu şu şekilde öngörülüyor:

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, İskenderun körfezi akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Bu doğrultuda, Marmara Bölgesi'nin yağış ve fırtınalı havanın etkisi altına gireceği 9 Ağustos'ta vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği hatırlatılıyor.