Celal Şengör, Hakan Fidan hakkında konuştu: Canlı yayında bomba açıklamalar

Açıklamalarıyla sürekli gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, son canlı yayınında Dışişleri Bakan olarak göreve getirilen Hakan Fidan'ı anlattı. Şengör, "Şahane bir adam" şeklinde bir ifade kullandığı Bakan Fidan'ın İsrail hakkındaki 'hırsızlık' yorumlarına ilişkin şunları söyledi: "Çünkü bunlar doğrudur. Din kardeşlerimizin alkışlayacağı bir hikaye değil."

Celal Şengör, Hakan Fidan hakkında konuştu: Canlı yayında bomba açıklamalar

Prof. Dr. Celal Şengör, konuşmaları ve uluslararası tanınırlığı ile birlikte Türkiye'de her zaman adından söz ettirmiştir. Dr. Celal Şengör, geçtiğimiz günlerde Candaş Tolga Işık'ın hazırlayıp sunduğu 'Az Önce Konuştum' adlı programa katıldı ve gündeme ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

"KARLI ÇIKARDIK"

10 Kasım'da özel bir yayına katılan ve gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör, Atatürk'ün başarılarını sıralayarak, "Çok değil, 2. Dünya Savaşı'nı Atatürk'le atlatabilirsek çok kazanç elde ederdik." dedi.

Celal Şengör, Hakan Fidan hakkında konuştu

“BAKAN FIDAN GÜZEL BİR İNSANDIR”

Programın son dakikalarında güncel konulara değinen Şengör, son seçimlerin ardından Dışişleri Bakanı olarak göreve getirilen Hakan Fidan'ı takdir ettiğini söyledi. Bakan Fidan'ı “geniş bir genel kültüre sahip” biri şeklinde tanımlayan Şengör'ün konuşmasında İsrail'le ilgili yorumları dikkat çekti.

Programda Candaş Tolga Işık'ın Hakan Fidan'ı sever misiniz? şeklindeki sorusunu yanıtlayan Celâl Şengör; "Harika bir insandır. Hakan Fidan'la tanıştım. Son derece geniş bir genel bilgiye sahiptir. Gerçekten beğendim. Sayın cumhurbaşkanımızın yerinde olsaydım dış ilişkiler konusunda Hakan Fidan'dan gelmeyen hiçbir şey söylemezdim. Bildiğiniz konular değil.." diye konuştu.

Candaş Tolga Işık, Prof. Dr. Şengör'e "Geçen gün Bakan Fidan İsrail'le ilgili çok tuhaf bir açıklama yaptı. Gördünüz mü? Bu aynı zamanda bir sansasyon yarattı. Bakan Fidan, 'İsrail'in yaptığı saf ve basit bir hırsızlıktır. Önce adını verin.' diye konuştu. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltirken Şengör, bu soruya Evet. Çünkü bu doğru. Bu din kardeşlerimizin hoş karşılayacağı bir hikaye değil. Uluslararası politikada buna hırsızlık denir. Bu adamın memleketini işgal edelim. Hamas'ı öldüreceğiniz için tüm Filistin'i yok etmeye çalışıyorsunuz. Bu yapılamaz." şeklinde yanıt verdi.