Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla MSB'ye 33 yeni atama

Milli Savunma Bakanlığı'na 22'si albay, 4'ü yarbay ve 7 binbaşı olmak kaydıyla 33 asker başmüfettişi ve müfettiş şeklinde atamaları yapıldı. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla MSB'ye 33 yeni atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atanması ve görevden alınmasına ilişkin yeni kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit ve Gazi Yakınları Genel Müdürü olarak görev yağan Şemseddin Yalçın, görevinde alınırken, Milli Savunma Bakanlığı'na başmüfettiş ve müfettiş olarak 22 albay, 4 yarbay ve 7 binbaşı olmak kaydıyla 33 askein ataması gerçekleştirildi.

Adli Tıp Kurumu'nun 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nda Nöroloji Üyeliği görevine Doç. Dr. Nihan Hande Akçakaya getirilirken, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün yönetim kurulunda üye olarak İsmail Bülbül atandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yönetim kurulunda üyelik görevine ise Muhammet Faruk Aykut'un atandığı bildirildi.

Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Nicancı, Sedat İçel ile Ahmet Yener alınan karar gereği vergi başmüfettişliğine atamaları yapıldı.

BAZI ÜNİVERSİTELERDE YENİ FAKÜLTE BÖLÜMLERİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile birlikte; Amasya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Kent Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve İstanbul Topkapı Üniversitesi İletişim Fakültesi kuruldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Üniversitesi ile birlikte Selçuk Üniversitesi'nin İslami İlimler bölümlerinin isimleri İlahiyat Fakültesi şeklinde değiştirildi. Harran Üniversitesi'nin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin kapatılmasına karar verildi.