Deprem uzmanı, büyük deprem için 7 bölgeyi işaret etti

Jeofizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden depremle ilgili uyarılar yaptı. Yedi bölge için uyarı yayınlayan Ercan, "Türkiye'de deprem olmasa da buralarda deprem olacak" dedi.

Deprem uzmanı, büyük deprem için 7 bölgeyi işaret etti

Ülkemizin her yerinde hemen her gün gerçekleşen depremler, bize Türkiye'nin bir "deprem ülkesi" olduğunu bir kez daha hatırlatmakta.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıla yakın bir süre geçmesine rağmen sismologlar, özellikle Marmara Bölgesi'ndeki aktif faylar ve olası deprem bölgeleri konusunda düzenli olarak uyarılarda bulunuyor.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem konusunda bir uyarı yayınladı ve bu uyarısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Prof. Dr. Ercan, paylaşımında 7 bölgeye dikkat çekerken Türkiye'nin hiçbir yerinde olmasa bile bu bölgelerde mutlaka olabileceğini söyledi. Ercan şu cümleleri kullandı:

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için 7 bölgeyi işaret etti

"Türkiye'de deprem olmazsa Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu ve göller bölgesinde deprem olur."

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, başka bir paylaşımında “Deprem iyi, dürüst bir bilimcidir. Güçlü yapıları sağlam bir yerde tutar ve kötü inşa edilmiş yapıları yok eder. Deprem rüşvet kabul etmez, kötü yerlerdeki kaçak kötü inşaatlar depremden asla kaçamaz." dedi.

Ahmet Ercan, son dönemde yaşanan Sivas ve Adıyaman depremlerinin ardından Doğu Anadolu'daki fay hattına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Anadolu ülkesinde yanal olarak yayılan basınç Adıyaman'da M4.0, Bitlis bindirmesi -Zağros ve Sivas'ta M4.5- Gürün, Kuzey Anadolu fayı (“Eninde sonunda, gerilimin yer direncini aştığı bir deprem olacak”