Doğmamış bebek savaşın kurbanı oldu

Gazze'de yaşanan olaylar yürekleri dağlarken 7 aylık bebeğin yaşadığı olay kısa sürede gündeme damgasını vurdu. Dünyanın en acı karesi ve savaşın etkileri haberimizde.

Doğmamış bebek savaşın kurbanı oldu

İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşın görüntüleri dikkatleri çekerken Filistinli doktorlar, ölümünden sonra Arapça'da parlayan anlamına gelen Fatimah adını verdikleri bebeğin annesi ve iki kız kardeşleriyle beraber Gazze'nin Mısır sınırında İsrail tarafından hava saldırısında vefat haberi geldi.

Gelen haberler üzerine Arij Marwan al-Benna isimli kadın yedi aylık hamile olurken bebek ve iki kızın hayatı son buldu. İki kız olay anında hayatını kaybederken hamile kadın ise Najjar Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Anne ve karnındaki bebek kurtarmak için çok çabalayan doktorlar kötü haberi verdi.

gazze de bebek ölümü

Doktorlar bebeğin vücudunu beyaz bir ceset torbasıyla sararak her iki ucunu sessizce bağlayarak siyah saçlı küçük bebek siyah ceset torbasına konularak annesine doğru bırakıldı. Bu görüntü dünyanın gündeminde yer alırken en acı karesi olarak ifade edildi.